“Κραυγή αγωνίας” από τη Ρίνα Βαθύ για την αφόρητη δυσοσμία από βοθρολύματα και την επέλαση κουνουπιών (video)

2278

Επιστολή που υπογράφουν κάτοικοι και επιχειρηματίες του Βαθύ Καλύμνου, καθώς και ο “Σύλλογος Νέων Βαθύ” , με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2023, στάλθηκε στο Δήμαρχο Καλυμνίων, στους επικεφαλής, στους Δημοτικούς συμβούλους και κοινοποιείται στο Λιμεναρχείο Καλύμνου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Στην επιστολή καταγράφονται σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Βαθύ, άπτονται κυρίως της Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Τα προβλήματα αυτά αφορούν στην Καθαριότητα στην περιοχή Ρίνα, στον Φωτισμό ,στην Πεζοδρόμηση της Ρίνας, στη συντήρηση της Μονάδας Βιολογικού καθαρισμού και στην καθαριότητα των ρυμιών -ανοιχτών καναλιών.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

Με αφορμή την επιστολή αυτή, αλλά και το κάλεσμα κατοίκων, με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε το Βαθύ, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.

Δύο νέες κοπέλες που έχουν γεννηθεί, μένουν μόνιμα, έχουν δημιουργήσει οικογένειες στο Βαθύ και έχουν μικρά παιδιά, η Μαρία Παστρικού και η Σοφία Γιατζόγλου, μιλούν στην κάμερα του kalymnos-news.gr για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν, όλοι οι κάτοικοι της Ρίνας και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα ανοιχτά κανάλια, στα οποία ρέουν βοθρολύματα.

Η Μαρία και η Σοφία μας περιγράφουν το μαρτύριο που βιώνουν καθημερινά όλοι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Ρίνας, με τα βοθρολύματα να ρέουν στα ανοιχτά κανάλια, να δημιουργούν μία αφόρητη δυσοσμία στη γύρω περιοχή και να αποτελούν μία επικίνδυνη εστίας μόλυνσης για τη δημόσια υγεία.

Η επέλαση των κουνουπιών στη Ρίνα είναι άνευ προηγουμένου, ο κίνδυνος που ελλοχεύει για μολύνσεις και μετάδοση ασθενειών είναι πλέον δεδομένος και όπως χαρακτηριστικά μας λένε η Μαρία και η Σοφία, φοβόμαστε να βγούμε στις αυλές μας. Μάλιστα υπήρξε περίπτωση μικρού παιδιού, που το τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη μόλυνση . Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που μας έδωσαν από τη μόλυνση στο μικρό κορίτσι αλλά και σε μία ανήλικη.

Σε ανήλικο κορίτσι

Σε ενήλικη

Όπως μας είπαν η Μαρία και η Σοφία μετά τη επιστολή, την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος με Υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε τη Ρίνα Βαθύ και υποσχέθηκε ότι αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες στο Βιολογικό καθαρισμό για αποκατάσταση ζημιών με τις διαρροές και θα ελεγχθούν από που προέρχονται τα λύματα που ρέουν στα κανάλια.

Μάλιστα όπως τόνισε η Μαρία, ότι αν δεν δοθεί λύση, θα αναγκαστούν να απευθυνθούν στην Εισαγγελία Κω ,όπως έκαναν και οι Ψεριμιώτες για τα σκουπίδια

Βέβαια εμείς να θυμίσουμε ,ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, ενώ με την έναρξη της φετινής περιόδου και συγκεκριμένα πριν 2 μήνες περίπου, στις 6 Μαϊου 2023,είχαμε παρουσιάσει σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο “Αφόρητη δυσοσμία από βοθρολύματα σε ανοιχτό κανάλι στο Βαθύ” που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Δυστυχώς φαίνεται ότι απευθυνθήκαμε “σε ώτα μη ακουόντων” και τώρα που τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και έρχονται και οι εκλογές ,ασθμαίνων ο κ. Δήμαρχος υπόσχεται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα!

Μάλιστα ο κ. Διακομιχάλης έχει και το πολιτικό θράσος να μας “παραδίδει και μαθήματα” πως θα δημοσιογραφούμε και σε χθεσινό “διάγγελμα” του στην προσωπική του σελίδα στο fb (απαραίτητη διευκρίνηση γιατί τώρα κάνει και εμφανίσεις στο Tik Tok, ένα κατάντημα “για γέλια και για κλάματα”) στρέφεται κατά του συνεργάτη μας Μάμα Χαραμαντά, για το ρεπορτάζ με τα σκουπίδια στην περιοχή του “καράβολα” ,ενώ κάνει και αναφορά στην επίσκεψη του kalymnos-news.gr χθες στο Βαθύ μετά από πρόσκληση κατοίκων. Να σημειώσουμε ότι για την επίσκεψη στο Βαθύ είπε: Με πήραν τηλέφωνο Βαθιώτες και μου είπαν: Τί θέλει αυτός (εννοώντας το Μάμα Χαραμαντά) αφού ήλθατε επιτέλους και θα δοθεί λύση στο πρόβλημα!

Δεν θα αναλώσουμε χρόνο για να σας απαντήσουμε κ. Διακομιχάλη , απλά να σας πούμε ότι με αυτές τις ανοησίες που ανερυθρίαστα εκστομίζετε “ντράπηκε και η ντροπή”. Γνωρίζαμε ότι η λέξη ΣΥΓΓΝΩΜΗ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με τα κοινά και οφείλετε προς τον κόσμο που σας ψήφιζε, είναι απούσα από το λεξιλόγιο σας.

Λυπούμαστε για το κατάντημα σας

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

9-7-2023 Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Ρίνας στο Βαθύ