Video με ολόκληρη την πολιτική εκδήλωση της Παράταξης Ι. Μαστροκούκου και την παρουσίαση των 44 πρώτων υποψηφίων δημοτικών Συμβούλων.

1576

Video με ολόκληρη την πολιτική εκδήλωση της Παράταξης Ι. Μαστροκούκου και την παρουσίαση των 44 πρώτων υποψηφίων δημοτικών Συμβούλων. Το video ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

23-7-2023 Παρουσίαση από τον Γιάννη Μαστροκούκο των 44 πρώτων υποψ. Δημοτικών Συμβούλων

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας Καλύμνου, αλλά και στον εξωτερικό προαύλειο χώρο ,όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 βράδυ, πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης  “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” όπου ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος εκφώνησε πολιτική ομιλία και παρουσίασε τους 44 πρώτους υποψηφίους και υποψήφιες που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Την εκδήλωση άνοιξε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βαλαντούλα Καναβούρη που παρουσίασε το βιογραφικό του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μαστροκούκου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΥ

Στη συνέχεια ανέβηκε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος, που στο 1ο μέρος της εκδήλωσης εκφώνησε πολιτική ομιλία αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Είμαι πολύ χαρούμενος για την δυναμική, συγκινητική, την όμορφη παρουσία σας. Προσωπικά με κάνει πολύ χαρούμενο και μου δημιουργεί την αίσθησης της μεγάλης ευθύνης.  Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις και θα φέρω σε πέρας το δύσκολο έργο. Δεν θα διαψεύσω αυτήν σας την εμπιστοσύνη.

Η παρουσία σας όμως δείχνει και το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την Κάλυμνο μας. Την εμπιστοσύνη σας ότι πραγματικά εμείς είμαστε η ανθρώπινη δύναμη, που θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα στο νησί μας.

Η Κάλυμνος του σήμερα δεν μας αντιπροσωπεύει. Ο προικισμένος τόπος των Καλυμνίων βρίσκεται σε παρακμή. Αυτό μας στενοχωρεί και  πληγώνει όλους μας,  θέλουμε την Κάλυμνο ψηλά, όπως ήταν πάντα στο διάβα των αιώνων.

 Μας αξίζει κάτι καλύτερο, αισιόδοξο, δημιουργικό με κέντρο τον άνθρωπο, την ανάπτυξη και την αξιοπρεπή διαβίωση στον τόπο μας. Και το απαιτούμε.

Υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας που πρέπει να αλλάξει! Ένα σύστημα που εγκαταστάθηκε στο Δήμο μας σιγά-σιγά εδώ και  χρόνια και βασίζεται στον απόλυτο συγκεντρωτισμό, στον αυταρχισμό, στο λαϊκισμό και την αχαλίνωτη προπαγάνδα!

Ένα σύστημα, που βασίζεται στην αδιαφάνεια και στην εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων.

Ένα σύστημα, που  βασίζεται στον εκμαυλισμό των ψηφοφόρων και την παραπλάνηση των πολιτών.

Αυτό πρέπει να μηδενίσει, να γίνει επανεκκίνηση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Καλύμνου μας.

Γειτονικές μας περιοχές, βρήκαν τα δικά τους πατήματα, το δικό τους βηματισμό και συνεχίζουν την αναπτυξιακή τους πορεία.

Δεν αναφέρομαι στα νησιά φιλέτα , που αποτελούν τις βαριές βιομηχανίες στον χώρο του τουρισμού όπως Ρόδος, Κως , απλά αναφέρομαι στα μικρά διπλανά μας νησιά που τα τελευταία 15 χρόνια έκαναν αναπτυξιακά άλματα τόσο μεγάλα που άλλαξε η ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Ας δούμε το παράδειγμα της  Αστυπάλαιας. Αποτελεί πλέον παγκόσμιο πρότυπο ηλεκτροκίνησης σε συνεργασία με την φολκσβαγεν, και η τουριστική της ανάπτυξη είναι εντυπωσιακή.

Η Τήλος αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ανακυκλώνει στο 100% των πάντων και ήδη έχει πάει σε νέα εποχή . έκλεισε πλέον τον ΧΥΤΑ δεν τον έχει ανάγκη.

Η Χαλκή ως νησί φιλίας και ειρήνης των νέων όλου του κόσμου ήδη είναι αυτόνομη  ενεργειακά και οι κάτοικοι της απαλλάσσονται από τον βραχνά των φουσκωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι Λειψοί πριν μερικά χρόνια ήταν εντελώς στην απομόνωση ούτε πλοίο δεν προσέγγιζε, τώρα αποτελεί στολίδι για την περιοχή μας.

Η Λέρος πριν μερικά χρόνια δέσμια η οικονομία της από τα ιδρύματα και τώρα διαθέτουν τρεις μαρίνες και εκτελείται έργο 2,5 εκ για αγκυροβόλια 72 θέσεων.

Δεν θέλω να συνεχίσω γιατί πραγματικά πικραίνομαι, είναι σαν γροθιά στο στομάχι μου.

Ο τρόπος µε τον οποίο θα αποκριθεί η Κάλυμνος  είναι καθοριστικός για το μέλλον µας.

Είναι η στιγμή της αλήθειας για την Κάλυμνο. Είναι η ώρα να επιδείξουμε τόλμη, ωριμότητα και αποφασιστικότητα, ανατρέποντας τα δεδομένα στο νησί μας. Είναι η ώρα να κάνουμε επανεκκίνηση.

Είμαστε ικανοί να επιτύχουμε την δική μας έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, έχουμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε πλούτο, να καθορίσουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του νησιού, νέες θέσεις απασχόλησης και να δώσουμε σαφή προσανατολισμό στη κοινωνία µας.

 Η  Κάλυμνος έχει πολλά δυνατά σημεία .

Τα αναρριχητικά  μας πεδία προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Διαθέτουμε υποδομές με αλιευτικό στόλο που μπορεί να καταστεί ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

∆ιαθέτουμε ταλαντούχο εργατικό δυναμικό, καθώς και πανίσχυρη θέληση, για παραμονή μας και δημιουργία σ αυτό τον τόπο.

 Διαθέτουμε αξιοζήλευτη ομογένεια που δρα και δραστηριοποιείται σ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, με σπουδαία επιτεύγματα και που με την παροχή συνθηκών σταθερότητας, μπορούν να κάνουν θαύματα και στο νησί μας.

 Διαθέτουμε πανίσχυρη ταυτότητα ευρέως διαδομένη, ως το νησί των σφουγγαράδων και που περιμένει την πραγματική αξιοποίηση της.

 Διαθέτουμε  ιστορική και πολιτιστική παράδοση που μπορεί να καταστεί πυλώνας ανάπτυξης.

 Έχουμε την δύναμη, έχουμε την θέληση έχουμε ικανότητα.  Θέτουμε  στους εαυτούς µας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης και θα το  υλοποιήσουμε.

Οφείλουμε ως  υποψήφιοι να απαντήσουμε  στις ερωτήσεις, που μας κάνουν καθημερινά :

Μα ρωτούν:  Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές ;

Γιατί απλά η Κάλυμνος  είναι ο τόπος μας

Γιατί  νοιώθουμε την έντονη αγωνία για το σήμερα και το αύριο, για μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία ολόκληρη.

Γιατί   η εμπιστοσύνη όλων μας στους θεσμούς, καθημερινά , κλονίζεται.

Γιατί   βλέπουμε την απραξία, την αναποτελεσματικότητα και την στασιμότητα που επικρατούν και εξοργιζόμαστε.

Γιατί  η Κάλυμνος δεν αντέχει άλλα πέντε χαμένα χρόνια !

Με ρωτούν:  Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ;

 Πρώτα  πρώτα   αντιμετωπίζουμε τα θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας, με ανθρωπιά, ειλικρίνεια, σεβασμό εντιμότητα, και αξιοπρέπεια.

Με ρωτούν:  Ποιες είναι οι διαφορές μας από τους άλλους ;

Εμείς Τα λόγια μας τα κάνουμε πράξεις.

Δεν μπορεί οι άλλοι να έχουν λύσει τα θέματα τους και εμείς το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού μας να έχει κλείσει την ζωή του μέσα σε μια βαλίτσα, ψάχνοντας εργασιακή σεζόν σε Κω , Ρόδο, Σαντορίνη και όπου αλλού τους βγάλει η μοίρα τους.

Πρέπει και μπορούμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, η Κάλυμνος μας επιτέλους να πάψει να είναι νησί δύο επιλογών. Ή φεύγεις για να ζήσεις ή μένεις και απλά επιβιώνεις. Εμείς θα δώσουμε πίσω στην Κάλυμνο τις χαμένες ευκαιρίες που τις έκλεψαν, να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια που τόσα χρόνια κάποιοι της στέρησαν, εμείς θα δώσουμε πίσω την αγάπη στην Κάλυμνο μας, που τόσα χρόνια την πλήγωναν.

Ισχυρό σοκ για τα αυτονόητα .στην καθημερινότητα.

Καθαρή Κάλυμνος από άκρη σε άκρο. Γειτονιές που να λάμπουν από καθαριότητα.

Ασπρισμένοι κοινόχρηστοι χώροι. Άλλη φρεσκάδα, άλλη ομορφιά νοικοκύρεμα του τόπου μας.

Συγκοινωνία που να εξυπηρετεί και όχι να δυσφημίζει και να ταλαιπωρεί.

Απαλλαγή επιτέλους από το φαινόμενο της καύσης των σκουπιδιών απαλλαγή από τον καρκίνο που αναπνέουμε καθημερινά . εμείς μπορούμε εμείς έχουμε τις λύσεις.

Προτεραιότητα μας η δημιουργία αναπτυξιακών έργων που θα φέρου πόρους στο νησί μας.

Η σημερινή όμως ομιλία δεν είναι προγραμματική. Για το πρόγραμμα θα τα πούμε σε άλλη εκδήλωση. Σήμερα θα μείνουμε στην παρουσίαση των ανθρώπων μας.

 Φίλες και φίλοι

Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων της παράταξής μας, σηματοδοτεί και την αρχή της προσπάθειας μας. Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας παρουσιάζω τους – πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού μας.

Ενεργοί συμπολίτες, με όρεξη και μεράκι, για δουλειά και δημιουργία, από κάθε ηλικία, φίλο και επάγγελμα. Ίσοι μεταξύ ίσων. Απλοί άνθρωποι, δίπλα σε απλούς ανθρώπους, κάνουμε μαζί την  αρχή, για την νέα εποχή στο δήμο της Καλύμνου. Για επανεκκίνηση της Καλύμνου. Με κοινές αρχές, αξίες και στόχους, κοιτάμε μπροστά και ξεκινάμε έναν όμορφο,  δίκαιο και δυναμικό αγώνα, για την νίκη.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ 44 ΠΡΩΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης, ο Γιάννης Μαστροκούκος, παρουσίασε τους 44 πρώτους υποψηφίους και υποψήφιες που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Η παρουσίαση των προσώπων έγινε με αλφαβητική σειρά.

Παραθέτουμε τα ονοματεπώνυμα των 44 υποψηφίων(16 γυναίκες- 28 άνδρες) κατ’ αλφαβητική σειρά ,όπως ανακοινώθηκαν:

1. Βαβλάς Αντώνιος ,αλιέας μεγάλων πελαγικών ψαριών

2. Βαρβαρής Πάρις του Μιχαήλ, ελεύθερος επαγγελματίας.

3. Βολονάκης Δημήτριος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

4. Γιωργαντής Παντελής, Δύτης

5. Γλυνάτση Μαρία, φοιτά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Τμήμα αισθητικής

6 Αγγελική Ζαγοριανού, κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων

7.Ζοάνου Μαρία, Πτυχιούχος Διοίκησης επιχειρήσεων μουσικός κρητικής λύρας

8. Ηλιάδης Ιωάννης , επιχειρηματίας, καθηγητής Φυσικής αγωγής

9. Θεοφιλίδης Ιωάννης εκπαιδευτικός, Διεθυντής 2ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου.

10 Καμπουράκη Σεβαστή, ελεύθερη επαγγελματίας

11. Καμπουράκης Μιχάλης, Δημοτικός σύμβουλος ,δασοφύλακας.

12. Καμπούρης Ηλίας, ψυκτικός

13. Καναβούρη Βαλαντούλα, Φιλόλογος

14.Καρβούνης Μιχάλης ,ελεύθερος επαγγελματίας

15. Κασιώτης Μανόλης, εργολάβος οικοδομών

16.Καψαλάκη Ελευθερία, ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορικό Γραφείο.

17. Κλωνάρης Μιχάλης εργολάβος οικοδομών

18. Κουλουριώτης Νικόλαος ιδωτικός υπάλληλος.

19.Κούρου Σεβαστή, καθηγήτρια Αγγλικών

20.Κουτούζης Σταμάτης, Επιχειρηματίας

21 .Λελέκης Μιχαήλ, δημοτικός σύμβουλος, Επιχειρηματίας

22.Μακαρούνας Ευθύμιος

23.Μακρυνάκης Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος, Ναυτικός

24. Μαραγκός Δημήτριος, οδοντίατρος,

25. Ματθαίου Αναστάσιος, επιχειρηματίας

26. Μεϊμάρη Ελένη, ασφαλίστρια.

27. Μιαούλη Μαρία, επιχειρηματίας.

28. Μίχα Κατερίνα, ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα της Αισθητικής

29 Νίνη Κατερίνα. σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων.

30.Ορφανού Μαρία, πτυχιούχος οικονομικών και λογιστικής

31.Ειρήνη Πιζάνια ,Νοσηλεύτρια

32.Πλάτσης Μιχάλης,Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Πολυτεχνείο Κρήτης

33.Σαμίου Αδαμαντία, Οικονομολόγος

34. Πρόδρομος Σκυλάς, φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής

35. Σαρούκος Σπύρος οδηγός ΤΑΧΙ

36. Σφουγγαριστός Χαράλαμπος, οικοδόμος

37.Τρικοίλης Αναστάσιος, ελεύθερος επαγγελματίας

38.Τρικοίλης Σάββας, σπουδαστής στην ΑΕΝ Καλύμνου

39.Τρουμουλιάρη Νομική, Νοσηλεύτρια

40.Τσαγκάρης Μιχάλης, Πτυχιούχος Λογιστικής και Διοίκησης και Οικονομίας.

41.Τσικούρης Γεώργιος, εργολάβος οικοδομών

42.Χαλίκος Πανορμίτης, Οικονομολόγος

43.Χανάκη Μαρία,κάτοχος πτυχίου Οικονομίας και Διοίκησης.

44. Χούλης Γεώργιος , Ιατρός, Γενικής Ιατρικής.

Παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφίες των 34 υποψηφίων από τους 44 που παρευρίσκονταν στην παρουσίαση:

Ο Γιάννης Μαστροκούκος έκλεισε λέγοντας:

Απόψε το βράδυ, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα.
Ένα μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα ευθύνης.
Της ενότητας που απαιτούν οι πολίτες.
Της ευθύνης που αισθανόμαστε να μας βαραίνει.

η Κάλυμνος δεν γυρίζει πίσω!
Σε αυτή τη μάχη
Σας υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Για τη Κάλυμνο που έχουμε στην καρδιά μας και στα όνειρά μας. Για τη Κάλυμνο  που επιθυμούμε για τις μέρες που έρχονται. Για την ανατολή των ονείρων και την πραγμάτωση των προσδοκιών. Για την Κάλυμνο της καρδιάς μας.