Κάλυμνος: Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα (video)

547

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Καλύμνου, παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρος Παπανικόλας ,επικεφαλής της Παράταξης “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ”.

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νικηφόρο Παπανικόλα καλωσόρισε και παρουσίασε, το στέλεχος και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, ιατρός Κατερίνα Γαβαλά.

Η Κατερίνα Γαβαλά στη σύντομη προσφώνηση της είπε, ότι πρόκειται για ένα νέο πολιτικό που όμως βρίσκεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια και που επέλεξε σε μία δύσκολη συγκυρία για το Νότιο Αιγαίο, να θέσει τον εαυτό του πρωταγωνιστή σε μία νέα Παράταξη που ονομάζεται “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ” ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, μία διαφορετική πραγματικότητα για τα νησιά μας. Ο Νικηφόρος Παπανικόλας είναι δικηγόρος, είναι αρκετά χρόνιο στο στίβο τον επαγγελματικό και πάρα πολλά χρόνια στο στίβο της πολιτικής. Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Νοτίου Αιγαίου Δωδεκανήσου και Γραμματέας Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής, είναι ένας άνθρωπος που ήδη έχει δώσει εξετάσεις για το πως χειρίζεται τα πράγματα της καθημερινότητας . Σήμερα βρίσκεται με την ιδιότητα του υποψηφίου για να δημιουργήσει μία νέα προοπτική για αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μας, όσοι έχουμε επιλέξει να ζούμε στα νησιά μας.

Στη συνέχεια, λαμβάνοντας το λόγο ο Νικηφόρος Παπανικόλας είπε μεταξύ άλλων:

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στο νησί της Καλύμνου με την ιδιότητα του υποψηφίου Περιφερειάρχη και θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας πω, ότι η Παράταξης μας “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ” έρχεται να δώσει μία εναλλακτική πολιτική πρόταση, έρχεται να δώσει μία διέξοδο στους πολίτες που δεν εκφράζονται με τον τρόπο που η Περιφερειακή Αρχή διαχειρίζεται τα πράγματα της Περιφέρειας και έρχεται να προτείνει λύσεις και ένα εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης της Περιφέρειας, ένα πιό ανοιχτό και πιό συμμετοχικό σχήμα. Είμαστε μία κίνηση η οποία στηρίζεται κατ’ αρχάς από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όμως η δική μας πρόταση, το δικό μας μέλημα είναι να εκφράσουμε όσο το δυνατό πιό ευρύτερους σχηματισμούς. Έχουμε μέσα στις τάξεις μας ανθρώπους απ’ όλους τους χώρους του δημοκρατικού τόξου, από τη Νέα Δημοκρατία που είναι και ο κύριος εκφραστής της κεντροδεξιάς στο πολιτικό σύστημα μέχρι και στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς και της οικολογίας . ‘Ενα άλλο χαρακτηριστικό των προσώπων που στελεχώνουν το συνδυασμό μας είναι ότι στην τεράστια πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που για πρώτη φορά μετέχουν στα δημόσια πράγματα και εμπλέκονται με τον τρόπο αυτό στην ενεργή πολιτική. Φυσικά είναι πάντα χρήσιμη και ωφέλιμη η συμμετοχή ανθρώπων που έχουν εμπειρία στα κοινά, εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της προσπάθειας μας είναι, να δώσουμε χώρο έκφρασης σε ανθρώπους που δεν είχαν μέχρι τώρα τη δυνατότητα να το κάνουν, διότι ο τρόπος που πολλές φορές λειτουργεί το πολιτικό σύστημα έχει αποκλείσει συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, από τη συμμετοχή στα δημόσια πράγματα. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η κοινωνία να μπορεί να είναι παρούσα σε αυτή την προσπάθεια, εμείς είμαστε άνθρωποι που προερχόμαστε από την κοινωνία, ζούμε στα νησιά μας δραστηριοποιούμαστε εδώ, γνωρίζουμε τα προβλήματα από πάρα πολύ κοντινή απόσταση τα ζούμε καθημερινά και πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια μπορεί να δώσει λύσεις που θα βελτιώσουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Στην Κάλυμνο ας πούμε για παράδειγμα, που βρισκόμαστε σήμερα ,υπάρχει το μεγάλο ζήτημα του ΦΠΑ. Η Κάλυμνος βρίσκεται συμπιεσμένη μεταξύ Κω και Λέρου που έχουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φαινόμενα τα οποία βλάπτουν σοβαρά την τοπική οικονομία. Κάτι άλλο που θα μπορούσε να κάνει η Περιφέρεια για την Κάλυμνο, θα ήταν η προβολή της ως τουριστικό προορισμό. Τόσο η Κάλυμνος όσο και τα άλλα νησιά μας έχουνε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει η Περιφέρεια να αναγνωρίσει σε πρώτο στάδιο και μετά να αξιοποιήσει προκειμένου να πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τα νησιά μας στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου αναπτυξιακού, που θα πάει τα νησιά μας ένα βήμα μπροστά. Υπάρχει ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον στην Κάλυμνο που ευνοεί πάρα πολύ τον αναρριχητικό τουρισμό. Η αναρρίχηση έχει ανακηρυχθεί πρόσφατα σε Ολυμπιακό άθλημα και θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει κοιτώνας φιλοξενίας για ομάδες και Ομοσπονδίες που θέλουν να προπονηθούν και με τον τρόπο αυτό να ευνοηθεί πάρα πολύ το τουριστικό προϊόν της Καλύμνου και να γίνει και γνωστή περεταίρω

Στη συνέχεια ο Νικηφόρος Παπανικόλας δέχθηκε ερωτήσεις και απαντώντας για τους υποψηφίους του συνδυασμού στην Κάλυμνο , ανέφερε τον Μικέ Ζηρούνη και τον Κυριάκο Βασιλειάδη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Κάλυμνος: Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα