Δύο μετάλλια από το Μιχάλη Γλυνάτση του ΠΡΩΤΕΑ Καλύμνου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Masters (video)

714

Και Πρωταθλητές Ευρώπης από τον Πρωτέα Ν.Ο. Καλύμνου!

 Επέστρεψε η αποστολή του Πρωτέα Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου,  από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Masters, το οποίο διεξήχθη στο Βέλγιο 17-27/9/2023.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 600 αθλητές από 100 συλλόγους και από 14 χώρες. Τα αγωνίσματα της αθλητικής Ναυαγοσωστικής πισίνας έγιναν στην πισίνα  Lago Olympic pool στην πόλη Μπρύζ (Bruges) και τα αγωνίσματα της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Θάλασσας έγιναν στην παραλία της πόλης Blankenberge, η οποία  βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η Ελληνική αποστολή ήταν 4 μελής με τους Μιχάλη Γλυνάτση ΚΦΑ και πολλές φορές πρωταθλητή Ελλάδας στην αθλητική ναυαγοσωστική, τον Δρ. Ευστάθιο Αβραμίδη, καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. στην Αθλητική Ναυαγοσωστική,  τον Παντελεήμονα Αβραμίδη και την Ειρήνη Κουτσάμπαση  Κ.Φ.Α .  

Αρχηγός αποστολής,  προπονητής αλλά και αθλητής ήταν ο Μιχάλης Γλυνάτσης.

Η αποστολή κατάφερε να κατακτήσει 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο μετάλλιο, σημείωσε 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ και συνολικά είχε 8 φορές πλασαρίσματα στην τελική 8δα.  Αναλυτικότερα:

Ο Παντελεήμων Αβραμίδης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 70μ σπρίντ στην άμμο και  άλλο ένα Χρυσό μετάλλιο στα 1000μ τρέξιμο στην άμμο στην ηλικιακή  κατηγορία 75+ ετών.

Ο Δρ. Ευστάθιος Αβραμίδης, αγωνίστηκε στο αγώνισμα 100μ ρυμούλκηση ανδρεικέλου με πέδιλα όπου και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία 45-49 με χρόνο 1.13.88 (Το προηγούμενο ρεκόρ από το 2017 κατείχε ο Δημήτρης Κούμουλος με χρόνο  1.14.64).   Ο Δρ Αβραμίδης αγωνίστηκε  στο αγώνισμα «σημαίες» που κατετάγη 6ος και στο αγώνισμα 70μ σπρίντ στην άμμο που κατετάγη 7ος.

Ο Μιχάλης Γλυνάτσης  αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία 30-34 και κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα 100μ ρυμούλκηση ανδρεικέλου με πέδιλα σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ  με επίδοση 1.01.75, καταρρίπτοντας προηγούμενο δικό του από το 2022 με χρόνο  1.07.28. Επίσης κέρδισε χάλκινο μετάλλιο  στο αγώνισμα 100μ μεταφορά ανδρεικέλου με πέδιλα, με χρόνο 58.76 μόλις 0.08 πίσω από το Πανελλήνιο Ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Μαρίνος Ευάγγελος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2021. Αγωνίστηκε στο αγώνισμα 200μ εμπόδια, στο οποίο  με χρόνο  2.37.02 πέτυχε  νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβε την 5η Θέση. Τέλος αγωνίστηκε στο αγώνισμα 50μ μεταφορά ανδρεικέλου, στο οποίο  κατατάχθηκε  5ος με χρόνο 38.99. Στα αγωνίσματα της θάλασσας κατέκτησε την 4η θέση στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, 5η θέση στο αγώνισμα σημαιάκια, 4η Θέση στο σπρίντ 70μ στην άμμο,  ενώ  εγκατέλειψε το αγώνισμα ωκεάνιος.

Η αποστολή του Πρωτέα Ν.Ο.Κ., παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει κατά την προετοιμασία της,  κατάφερε να διαπρέψει σε αυτή την διεθνή διοργάνωση και να αναδείξει   για άλλη μια φορά  τον τόπο μας εκτός συνόρων.

Είναι νωπές είναι οι μνήμες από τις περυσινές διακρίσεις που σημείωσε ο Πρωτέας Ν.Ο. Καλύμνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Διάσωσης στην Ιταλία,  με 9 Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ αλλά και με πλασάρισμα του Γλυνάτση Βασίλη στην 16δα του κόσμου.

Η Διοίκηση του Πρωτέα Ν.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά την Minerva Marine για την χορηγία  της διαμονής της αποστολής, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η συμμετοχή του συλλόγου  στην συγκεκριμένη διοργάνωση και ευελπιστεί πως και σε μελλοντικές δράσεις της  θα την έχει στο πλευρό της. 

To Μιχάλη Γλυνάτση συναντήσαμε σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στο δημοτικό Κολυμβητήριο Καλύμνου, όπου μας μίλησε για τους αγώνες, την Ελληνική αποστολή που συμμετείχε στους αγώνες και για τη δική του επιτυχία με την κατάκτηση των 2 μεταλλίων.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

28-9-2023 Ο Μιχάλης Γλυνάτσης μιλάει για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ναυαγοσωστικής