Ο Σάκης Τηλιακός για την υποψηφιότητα του με την Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή. (video)

686

Σακελλάριος (Σάκης) Τηλιακός από τα ιδρυτικά και κορυφαία στελέχη της παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ».Και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ο Σάκης Τηλιακός βρίσκεται στο πλευρό του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή,ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο Σάκης Τηλιακός είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού-Τμήμα Πλοιάρχων. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο ΕΠΑ.Λ Καλύμνου. Υπήρξε εκπρόσωπος τύπου της παράταξης και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2014-2019. Ως σύμβουλος της παράταξης υπηρέτησε στους παρακάτω τομείς:

  • Αντιδήμαρχος Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών.
  • Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
  • Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
  • Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Επίσης υπηρέτησε στην Α.Ε.Ν Καλύμνου ως Αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών.

Το Σάκη Τηλιακό συναντήσαμε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, απόγευμα στα Γραφεία της οικογενειακής Ναυτιλιακής Εταιρείας ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για την υποψηφιότητα τους στις προσεχείς εκλογές.

Ο Σάκης Τηλιακός ξεκίνησε λέγοντας, ότι θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για την κάθοδο του στις εκλογές ευελπιστώντας για ένα καλό αποτέλεσμα. Επίσης να πει κάποια πράγματα που έγιναν κατά τη Διοίκηση τους στο δήμο, την περίοδο 2014-2019 ,καθώς και για τα σχέδια για την επόμενη πενταετία.

Αναφερόμενος στην απόφαση του να θέσει ξανά υποψηφιότητα, ο Σάκης Τηλιακός είπε ότι κάποιες εξελίξεις στο τελευταία διάστημα, τον ώθησαν στο να συμμετέχει, για να υπάρξει μία ήπια μετάβαση από κάποιες Παρατάξεις ή από ανθρώπους που διοίκησαν το νησί το παρελθόν, προς μία νέα γενιά. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να μπει μπροστά μία νέα γενιά, να φύγουν αγκυλώσεις του παρελθόντος και διάφοροι άνθρωποι και Παρατάξεις , να φύγουν και να δώσουμε τόπο σε νέες γενιές, σε νέους ανθρώπους. Χαίρεται όπως είπε που βλέπει πολλά νέα παιδιά να συμμετέχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια τους εύχεται καλή επιτυχία και να μην τα απογοητεύσουν οι επικεφαλής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έργα που δεν ολοκληρώθηκαν επί θητείας του και είναι σε εκκρεμότητα. Μίλησε για χωματερή(ΧΑΔΑ) και καύση σκουπιδιών που είπε ότι είναι το βασικό και θα πρέπει να κλείσει άμεσα, για την ανακύκλωση που είμαστε πίσω. Δεύτερο θέμα είναι η ολοκλήρωση της Ακαδημίας Εμπορικού ναυτικού με τη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών από το Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Επίσης μίλησε για την ανάπτυξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων, για την οριοθέτηση της Χερσαίας ζώνης που έγινε επί Προεδρίας του στο ΔΛΤ και που θα οριοθετηθεί και στα υπόλοιπα λιμάνια για να λυθούν διάφορα προβλήματα, για τις σχέσεις Δήμου πολίτη, για το Καταδυτικό Πάρκο.

Δείτε όσα ενδιαφέροντα είπε ο Σάκης Τηλιακός στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

5-9-2023 Συνέντευξη με τον Σάκη Τηλιακό - υποψήφιο με τον Γιάννη Γαλουζή