Σοβαρή καταγγελία Γαλουζή για υποψήφιο Διακομιχάλη: Πρότεινε σε υποψήφια του να γράψει τα 2 παιδιά της στο σχολείο Ψερίμου για να πάρει την επιδότηση των 10.000 ευρώ που εξήγγειλε ο Διακομιχάλης ! (video)

3485

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Παράταξης “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και υποψήφιος Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 ,προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, για ενέργεια υποψηφίου Δημοτικού συμβούλου με την Παράταξη του Δ.Διακομιχάλη.

Ο Γιάννης Γαλουζής ξεκινώντας είπε, ότι σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να αναφερθεί σε γεγονότα, σε πράξεις και λόγια τα οποία είναι σε συνέχεια των εξαγγελιών του Δημάρχου στην Ψέριμο.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΙΗΑ Ευάγγελο Ρήγο και όλους όσους συνέβαλαν στην πρωτοβουλία και στην υλοποίηση της επισκευής και ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου της Ψερίμου, ο Γιάννη Γαλουζής εστίασε αρχικά στην ομιλία και στις “προεκλογικές εξαγγελίες” του Δημάρχου Διακομιχάλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

Ξεχώρισε ο λόγος του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη στην Ψέριμο. Εκμεταλλεύτηκε πάλι και αυτή την εκδήλωση με μία προεκλογική “βόμβα” μπορώ να πω, μεγατόνων, ότι θα δώσει 5.000 ευρώ σε κάθε μαθητή, ετησίως, ο οποίος θα φοιτά στο δημοτικό σχολείο Ψερίμου. Βέβαια ξέρει πολύ καλά ότι τέτοιες προεκλογικές εξαγγελίες “χαϊδεύουν αυτιά ανθρώπων” που έχουν ανάγκη, επομένως μια τέτοια εξαγγελία θα προσελκύσει. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έχουμε και συνέχεια. Μετά την εξαγγελία αυτή η οποία δεν είναι εφικτό να γίνει, αφού τέτοιες εξαγγελίες κάνουν οι Πρωθυπουργοί ,οι Υπουργοί με αντίστοιχα θέματα εθνικής πολιτικής, αλλά όχι ένας δήμαρχος και μου θυμίζει τις εποχές των Ιμίων και των “εκκλησιαστικών συμβουλίων” και των πεπραγμένων Δημαρχίας Διακομιχάλη ,τα οποία ταλαιπωρούν μέχρι τώρα πολλούς δημοτικούς συμβούλους εκείνης της εποχής και τον ίδιο. Καλό θα ήταν τέτοιου είδους “βόμβες” προεκλογικές, θα πρέπει να τις φέρνει πρώτα έγκαιρα στο ΔΣ, να γίνεται μία συζήτηση, να ψηφίζει το ΔΣ ή να πάει στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία έχει την πλειοψηφία, ώστε αυτό που λέει, να έχει και κάποιο αντίκρισμα και να είναι με νόμιμη διαδικασία.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά αυτό που με έκανε να σας καλέσω είναι για να καταγγείλω συμπεριφορές και τακτικές, μάλιστα νέων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να εκλεγούν, να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι, που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική ,την παλιά την φθαρμένη, την οποία μέχρι σήμερα ταλανίζει τον τόπο αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν ονοματεπώνυμο κι αν χρειαστεί θα τους κατονομάσω, ήδη έχω στο κινητό μου τα μηνύματα και τη συνομιλία την οποία αντάλλαξαν με μία υποψήφια της δικής μου Παράταξης.

Στην οποία είπαν ,ούτε λίγο ούτε πολύ, ξέρεις κάτι, αν μας ψηφίσεις θα πάρεις 10.000 ευρώ για τα 2 παιδιά που έχεις, αφού τα γράψεις στο δημοτικό σχολείο Ψερίμου.

Η υποψήφια μου, ρώτησε: Τι λέτε να πάω στην Ψέριμο;

Η απάντηση ήταν όχι, δεν χρειάζεται. Τρείς ημέρες θα είσαι εδώ και τέσερις θα πηγαίνεις στην Ψέριμο. Άρα τι πρόβλημα έχεις; Δεν υπάρχει κανένα θέμα και θα παίρνεις 10.000 ευρώ τον χρόνο. Προϋπόθεση είναι βέβαια να ψηφίσεις την παράταξη Διακομιχάλη.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Γαλουζής τόνισε: Αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόζεται τώρα ,μετά την προεκλογική “βόμβα ” Διακομιχάλη αρχίζουν πλέον τα “παπαγαλάκια” του, να “πιπιλούν” αυτιά ανθρώπων ,οικονομικά αδύναμων προκειμένου να τους καταφέρουν. Βέβαια δεν πείθουν. Βλέπετε ότι οι πράξεις αυτές κάθε άλλο παρά νόμιμες είναι, κάθε άλλο παρά βοηθούν σε μία προεκλογική περίοδο, βλέπετε είμαστε 34 ημέρες πριν τις εκλογές και κρατάμε χαμηλούς τόνους. Δεν έχουμε σηκώσει τόνους, δεν έχουμε σηκώσει λάβαρα επανάστασης. Προσπαθούμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία, να ενημερώσουμε τον κόσμο, ώστε οι συμπολίτες μας ομαλά να επιλέξουν τους καλύτερους να ψηφίσουν. Θεωρούμε όμως ότι από εδώ και πέρα κάθε είδους τέτοια πρακτική θα καυτηριάζεται, θα ανεβάζουμε τους τόνους όσο χρειαστεί, αλλά και θα καταγγείλουμε μετά επώνυμα τον καθένα από αυτούς. Σήμερα για πρώτη φορά ,ο υποψήφιος συνάδελφος στο χώρο του ΔΣ, τον οποίο προσωπικά δεν γνωρίζω, ο οποίος δηλώνει ότι έχει συνεργαστεί με το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη, καλό είναι να σταματήσει αυτές τις τακτικές πολιτικής γιατί κάθε άλλο θα του δώσουν μπόνους.

Απαντώντας ο Γιάννης Γαλουζής σε σχετική ερώτηση, είπε ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία με την ανταλλαγή των μηνυμάτων, που αποδεικνύουν την καταγγελία που έκανε.

Δείτε τα όσα είπε ο Γιάννης Γαλουζής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Σοβαρή καταγγελία Γαλουζή για υποψήφιο Διακομιχάλη.