Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Παναγή Καλαντζή με την Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή (video)

545

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαμε με τον Παναγιώτη(Παναγή) Καλαντζή, τον οποίο συναντήσαμε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023,απόγευμα, στην όμορφη και γραφική περιοχή στα Θέρμα Καλύμνου.

Ο Παναγιώτης Καλαντζής  είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» με επικεφαλής το Γιάννη Γαλουζή.

Πριν όμως προχωρήσουμε και ακούσουμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε για την υποψηφιότητα του και τη συμμετοχή στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ας το γνωρίσουμε και μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό του

Καλαντζής Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Καλαντζής γεννήθηκε το 1960 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και έζησε τα πρώτα επτά του χρόνια. Κατάγεται, από την πλευρά της μητέρας του (Άννα Κουντούρη), από την Κάλυμνο και, από την πλευρά του πατέρα του, από την Ύδρα. 

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ, κατόπιν, παρακολούθησε σειρά ειδικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Εργάζεται από νωρίς στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις, κυρίως, σαν Project Manager. Στην μέχρι τώρα σταδιοδρομία του έχει διευθύνει σημαντικές εταιρίες στον τομέα των υπηρεσιών και του εισαγωγικού εμπορίου. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας, δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα των πολιτιστικών παραγωγών & οργάνωσης συνεδρίων, έχοντας συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες (Μ. Θεοδωράκης, Χρ. Λεοντής, Ν. Ξυδάκης, Ηλ. Ανδριόπουλος κ.λπ.). 

Ασχολείται ενεργά με τα κοινά από πολύ νωρίς. Στην Κάλυμνο, έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία και λειτουργία του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου (1981-82) και, σε συνεργασία με τον Δήμο, σε μία σειρά αξιόλογες πολιτιστικές (π.χ. Συναυλίες Μ.Θεοδωράκη- Z.Livaneli, Θρησκευτικής Μουσικής στον Άγ. Νικόλα και πολλές άλλες), αθλητικές (τελικά πρωταθλήματος Beach Volley) και πολλές άλλες εκδηλώσεις. 

Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και αρκετά καλά Γαλλικά, Ιταλικά, Ολλανδικά και Αραβικά

Ξεκινώντας τη συζήτηση ο Παναγής Καλαντζής και με αφορμή την περιοχή που βρισκόμασταν μίλησε για τις Θερμοπηγές λέγοντας δυστυχώς βρίσκονται σε αχρηστία, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί και αυτό είναι ένα μέρος της αναπτυξιακής προοπτικής της Καλύμνου που θα πρέπει να επιταχυνθεί πάντα σε ήπια βάση ,πάντα σε αειφόρα κατεύθυνση, πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτά τα βήματα γιατί έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία τα αφήνουμε αδρανή.

Στη συνέχεια ο Παναγής Καλαντζής αναφέρθηκε στην επιλογή του να συμμετέχει στην Παράταξη του Γιάννη Γαλουζή. Όπως είπε βασικό κριτήριο είναι, ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο είναι δυνατό, είναι ικανό όχι μόνο για να προσελκύσει ψήφους ,αλλά και για να διοικήσει.

Μίλησε για τον πολιτισμό και όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι ο χώρος του, η επιλογή που έχει κάνει να υπηρετήσει στη ζωή του είτε επαγγελματικά ,είτε γενικότερα. Είναι κάτι που το θεωρεί πάρα πολύ ωραίο ,ευχάριστο και σημαντικό. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό πολιτισμός είναι η καθαριότητα, η καθημερινότητα σε ένα υψηλό επίπεδο. Πιστεύει ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στον τομέα του Πολιτισμού και το λέει μετά λόγου γνώσεως.Όμως θα πρέπει να δοθεί έμφαση και σε άλλους τομείς που έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ. Αναφέρθηκε στην καύση των σκουπιδιών στην ανακύκλωση ,στη φροντίδα του περιβάλλοντος, ανοχή στην παραβατικότητα. Έχουμε ένα νησί προικισμένο από το Θέο και δεν του φερόμαστε όπως θα έπρεπε. Επίσης μίλησε για το Γιάννη Γαλουζή και για τη θητεία του ως Δήμαρχος,

Κλείνοντας ο Παναγής Καλαντζής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση μίλησε για το ποιός είναι ,για την αγάπη του στην Κάλυμνο αλλά και τι δράσεις που υλοποίησε στο νησί.

Δείτε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

5-9-2023 Συνέντευξη του Παναγιώτη Καλαντζή - υποψήφιο με τον Γιάννη Γαλουζή