Σωτήριος Κυπραίος: Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” του Γιάννη Μαστροκούκου.

508

Σωτήρης Κυπραίος του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” του Γιάννη Μαστροκούκου

Καθηγητής μουσικής-Μουσικοπαιδαγωγός. Φοίτησε στην μουσική ακαδημία ‘ECOLE NORMALE DE MUSIQUE’’, στο Παρίσι και είναι κάτοχος όλων των μουσικών πτυχίων, των ανωτέρων θεωρητικών και σύνθεσης. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, με δικό του παράρτημα αναγνωρισμένου ωδείου στην Κάλυμνο, επί 33 συναπτά έτη.

Έχει αδιάλειπτη και πλούσια παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλύμνου.

Είναι μουσικός συνεργάτης του Λυκείου των Ελληνίδων Καλύμνου και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής κατέγραψε τα τραγούδια της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Είναι ενεργό μέλος του προγράμματος ‘’Διεθνών σχέσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών’’ όπου διδάσκει από το 2004. Αρθρογραφούσε στην πολιτιστική στήλη της εφημερίδας Αργώ, από το 2004 έως και το 2014.

Ασχολείται ενεργά, ως επιχειρηματίας, με τον τουρισμό από το 1990 και είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ενοικιαζομένων δωμάτιων Καλύμνου επί δύο θητείες, από το 2019.

Είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής του δικτύου φορέων ΣΒΑΚ, που αφορά το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του δήμου Καλυμνίων.

Όντας 31 χρόνια στο χώρο του τουρισμού και βαθύς γνώστης των προβλημάτων του, στοχεύει στην πλήρη αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών και στην έμπρακτη αντιμετώπιση και άμεση επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων τους.

Είναι πατέρας 2 παιδιών, του Κωνσταντίνου, δικηγόρου Αστικολόγου, καθώς και της Ειρήνης, διδάκτορος Κλασικής φιλολογίας του ΕΚΠΑ και υποψήφιας μεταδιδάκτορος.

Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.