Η πρώτη συνέντευξη του Μικέ Ρήγα μετά τις εκλογές: Ο Γιάννης Γαλουζής θα είναι ο επικεφαλής της Παράταξης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. (video)

1260

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο kalymnos-news.gr, την πρώτη του μετά τις δημοτικές εκλογές της Β’ Κυριακής, 15 Οκτωβρίου 2023. o Μικές Ρήγας πρώτος με 944 σταυρούς απ’ όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών.

Ο Μικές Ρήγας, στέλεχος από την ίδρυση της Παράταξης “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή, εκλέγεται για 4η συνεχόμενη φορά Δημοτικός σύμβουλος κα μάλιστα για 3η διαδοχική φορά είναι πρώτος σε σταυρούς απ’ όλους τους υποψήφιους όλων των Παρατάξεων. Μάλιστα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έκανε και προσωπικό ρεκόρ με 944 σταυρούς.

Ο Μικές Ρήγας μας μίλησε για την πρωτιά του αυτή, για το εκλογικό αποτέλεσμα, για τη δημιουργία “αντιΓαλουζικού μπλόκ” τη 2η Κυριακή και τις “υπόγειες διαδρομές” με επίκεντρο την ΑΝΕΚ , για το Γιάννη Γαλουζή που θα είναι ο επικεφαλής της Παράταξης και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την πρωτιά του με 944 σταυρούς ο Μικές Ρήγας είπε ότι, ο Καλυμνιακός λαός των κατέταξε πρώτο μεταξύ ίσων στις προτιμήσεις του, που αποτελεί ένα μεγάλο φορτίο και μία τεράστια ευθύνη προς τις εκατοντάδες Καλυμνίων που τον τίμησαν και του οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς που τον τίμησαν. Όπως συμπλήρωσε: “το αποτέλεσμα αυτό είναι μία ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα μας κατηγορούσαν, με χλεύασαν με σχόλια απαράδεκτα, που δεν μπήκα στον πειρασμό να τους απαντήσω και την απάντηση τους την έδωσε ο κόσμος. Με κατέταξε πρώτο για 3η συνεχόμενη φορά και βέβαια όλους αυτούς που με έβριζαν τους μέτρησε, βρέθηκαν λίγοι και τους έβαλε στο ντουλάπι των αχρήστων”

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Μικές Ρήγας ανέφερε, ότι την 1η Κυριακή η Παράταξη του μεταξύ έξι(6) συνδυασμών κατάφερε να έλθει πρώτη με μία διαφορά 130 ψήφων περίπου από την Παράταξη του Ι.Μαστροκούκου, αλλά τη 2η Κυριακή τα πράγματα δεν ήλθαν όπως τα περίμεναν, αντιστράφηκαν ήλθε πρώτο ο κ. Μαστροκούκος τον οποίο και συνεχάρη ,ευχήθηκε να είναι καλορίζικοι και να ποοσφέρουν από το πόστο που τους έχει αναθέσει ο κόσμος.

Συνεχίζοντας για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Μικές Ρήγας είπε μεταξύ άλλων : Από την Τρίτη πριν τις επαναληπτικές εκλογές, φάνηκε να δημιουργείται ένα “αντιΓαλουζικό μπλόκ”. Πρώτα από την Παράταξη Διακομιχάλη την οποία σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος καταδίκασε και υπέστη μία πανωλεθρία ,μία ήττα άνευ προηγουμένου, έφτασαν στο 11% και το οξύμωρο είναι ότι τη μετά τη 2η Κυριακή αυτή η Παράταξη που καταδικάστηκε “άνοιγε σαμπάνιες” λες και είχαν κερδίσει. Προφανώς στο δικός του το μυαλό ,γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη. Είδαμε λοιπόν να δημιουργείται αυτό το μπλοκ από την Παράταξη Διακομιχάλη ,από την Παράταξη Μαύρου αλλά και από τον πρώην Δήμαρχο Γ.Ρούσσο, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Όλοι αυτοί συσπειρώθηκαν υποστηρίζοντας τον κ. Μαστροκούκο, προφανώς γιατί ο Γιάννης Γαλουζής δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους.

Ο Μικές Ρήγας αναφορικά με τη φημολογία για τις “υπόγειες διαδρομές” με επίκεντρο την ΑΝΕΚ, άσκησε αιχμηρή κριτική στο Γ.Θανάτση και για το καταστροφικό του έργο στην εταιρεία.

Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα του συνέντευξη ο Μικές Ρήγας και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε, ότι δεν υπήρξε ακόμη ουσιαστική συζήτηση στην Παράταξη τους για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος εξηγώντας τους λόγους. Όπως τόνισε η Παράταξη του θα είναι η μεγάλη αντιπολίτευση με 4 δημοτικούς συμβούλους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και θα συνεχίσει με επικεφαλής το Γιάννη Γαλουζή.

Στο ερώτημα για τη δήλωση του Γιάννη Γαλουζή το βράδυ των εκλογών περί αποχώρησης, ο Μικές Ρήγας επανέλαβε: Ο Γιάννης Γαλουζής θα είναι ο επικεφαλής της Παράταξης στο νέο Δημοτικό συμβούλιο και όταν ίδιος κρίνει σκόπιμο θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα για τις δηλώσεις του.

Δείτε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μικέ Ρήγα στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

26-10-2023 Συνέντευξη με τον Μικέ Ρήγα