Εγκατάλειψη και παρακμιακές εικόνες στην προβλήτα της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου (video)

866

Με αφορμή την απαράδεκτη ενέργεια άγνωστου ή αγνώστων να ρίξουν “καμένα λάδια” μέσα στο αλιευτικό σκάφος του Προέδρου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου Μανώλη Κουλλιά, προκαλώντας ζημιές, (σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ) σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε την Ιχθυόσκαλα Καλύμνου.

Δυστυχώς τα όσα καταγράψαμε στην Ιχθυόσκαλα Καλύμνου και στην άκρη της προβλήτας, καταδεικνύουν την πλήρη εγκατάλειψη και πρόκειται για εικόνες παρακμιακές, εικόνες ντροπής.

Πεταμένα πλαστικά, δοχεία, απορρίμματα, καμένα λάδια, χαρτιά, σχοινιά, δίχτυα, πανιά. . Δυστυχώς η έλλειψη στοιχειώδους περιβαλλοντικής συνείδησης από τους χρήστες, σε συνδυασμό με τις ελλιπείς απαραίτητες και συχνές παρεμβάσεις και κυρίως η παντελής έλλειψη ελέγχου των παραβατών, δημιουργούν αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις ασχήμιας.

Είναι ένα θέμα που αρκετές φορές και στο παρελθόν έχουμε αναδείξει, αλλά όπως φαίνεται καμία προσπάθεια ή ενέργεια δεν έχει γίνει με την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ευελπιστούμε ότι η οι υπεύθυνοι της νέας Δημοτικής Αρχής ,με τη νέα Διοίκηση του ΔΛΤ Καλύμνου που πρόκειται να αναλάβει, σύντομα να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και τη διατήρηση του χώρου σε καλή κατάσταση..

Παρόμοιες εικόνες εγκατάλειψης καταγράψαμε και στην πάλαι ποτέ παιδική χαρά που γειτνιάζει με την Ιχθυόσκαλα.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

10-1-2024 «Εστία υποβάθμισης» στην Ιχθυόσκαλα