Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Μυρτιές”: Δενδροφύτευση στην παιδική χαρά και δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για τα παιδιά (video)

593

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Μυρτιές” συνεχίζει τις δράσεις του. Μετά την Εθελοντική καθαριότητα την περασμένη εβδομάδα, σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου 2024 πραγματοποίησε μία όμορφη δράση με τη δενδροφύτευση στην παιδική Χαρά των Μυρτιών. Σκοπός να ομορφύνει η περιοχή τους και να προωθήσουν ένα οικολογικό μήνυμα ιδιαίτερα στα παιδιά υιοθετώντας ένα δεντράκι, ένα φυτό που να το φροντίζουν και μπορούν να του δώσουν ένα όνομα στο φυτό βάζοντας ένα χρωματιστό κορδονάκι ώστε κάθε παιδί να αναγνωρίζει το δικό του.

Στο αίτημα του Συλλόγου για δενδροφύτευση ανταποκρίθηκε άμεσα το Επαρχείο και ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής που διέθεσαν από το Περιφερειακό Φυτώριο αρωματικά δενδρύλλια. Σήμερα ο ‘Επαρχος έδωσε το παρόν του στη Δενδροφύτευση.

Παρούσα και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βαλαντούλα Καναβούρη αφού ο Σύλλογος δεν έμεινε μόνο στη δράση της δενδροφύτευσης αλλά σε μία ακόμη πρωτοβουλία συγκέντρωσης παιδικών βιβλίων ώστε να δημιουργηθεί μία αυτοσχέδια δανειστική βιβλιοθήκη για τα παιδιά. Επίσης στη δράση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Βασίλης Μουσελλής.

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησαν για αυτές τις όμορφες δράσεις ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, η Αντιδήμαρχος Βαλαντούλα Καναβούρη, η πρόεδρος του Συλλόγου Σεβαστή Στάλλα και το μέλος του Συλλόγου Νομική Καλαθιανάκη.

Δείτε φωτογραφίες και το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Δενδροφύτευση και δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για τα παιδιά στις Μυρτιές Καλύμνου