Παναγιώτης Μαρτίκας: Ανάγκη δημιουργίας μίας ασφαλούς πρόσβασης, ενός διαδρόμου, που να συνδέει την παραλία του Μελιτσάχα με τις Μυρτιές (video)

1137

Μετά από πρόσκληση του συμπολίτη μας Παναγιώτη Μαρτίκα, ιδιοκτήτη παραθαλάσσιας κατοικίας στην παραλία των Μυρτιών, βρεθήκαμε στην περιοχή και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του.

Ο Παναγιώτης Μαρτίκας ανέδειξε ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην ανάγκη δημιουργίας μίας ασφαλούς πρόσβασης, ενός διαδρόμου, που να συνδέει την παραλία του Μελιτσάχα με τις Μυρτιές.

Όπως μας είπε, η ιδιόκτητη πετρόκτιστη κατοικία ήταν το προπάππου της συζύγου του, η παλιότερη των Μυρτιών, που κτίστηκε ,πριν 144 χρόνια το 1880.Μπροστά από την οικία υπήρχε παλαιότερα μία λωρίδα παραλία πλάτους, περίπου 15 μέτρων , η οποία συνέδεε τον Μελιτσάχα με τις Μυρτιές . Η λωρίδα αυτή πλέον δεν υπάρχει αφού έχει καλυφθεί τα τελευταία χρόνια από τη θάλασσα, εξαιτίας των έργων στο Μελιτσάχα αλλά και από τις προβέντζες που επικρατούν στην περιοχή. Αποτέλεσμα αυτής της μεταβολής είναι να μην υπάρχει ασφαλής πρόσβαση είτε προς Μυρτιές, είτε προς Μελιτσάχα, στο συγκεκριμένο σημείο

Όπως μας λέει, καθημερινά και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες είναι δεκάδες οι διερχόμενοι, που αναγκάζονται να περάσουν πάνω από τη βεράντα και στη συνέχεια πάνω από μεγάλες πέτρες με κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Ο Παναγιώτης Μαρτίκας μας διευκρινίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και δεν τον ενοχλεί η διέλευση μέσα από την ιδιόκτητη βεράντα του σπιτιού του. Το πρόβλημα όπως μας τονίζει, είναι ότι η διέλευση αυτή δεν είναι ασφαλής και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Κάνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους, να δώσουν μία μόνιμη λύση δημιουργώντας ένα παράλληλο διάδρομο ,μπροστά από τη βεράντα και μία πρόσβαση που να συνδέει με ασφάλεια ,εύκολα και χωρίς κινδύνους το Μελιτσάχα με τις Μυρτιές ,σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού απέναντι από την Τέλενδο.

Δείτε τα όσα μας είπε ο Παναγιώτης Μαρτίκας στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Παράπονα του Παναγιώτη Μαρτίκα στις Μυρτιές Καλύμνου.