Κάλυμνος: Εντοπισμός 12 αλλοδαπών και σύλληψη των 3 διακινητών τους στα ΠΕΖΟΝΤΑ.

637

Τις πρωινές ώρες Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για τον εντοπισμό ακινητοποιημένου πνευστού ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους σε βραχώδη ακτή κοντά στην παραλία «ΠΕΖΟΝΤΑ» στην Κάλυμνο.

Αμέσως στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο από ξηράς, όπου εντόπισαν επί του οδικού άξονα Βαθύ-Αργινώντα, δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς (13 άνδρες και 2 ανήλικους).

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ δήλωσαν ότι ξεκίνησαν από παραλιακή περιοχή κοντά στο Bodrum Τουρκίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 3.000€ έκαστος για την μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρείς (03) αλλοδαποί (υπήκοοι Τουρκίας), ηλικίας 45, 47 και 43 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων, για Παράνομη είσοδος στη χώρα, Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο, Εγκληματική οργάνωση) και Συναυτουργοί κατά περίπτωση. Κατασχέθηκαν το Τ/Χ σκάφος, τέσσερις (04) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 600€.