Η κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο για το 2025 από το Μητροπολίτη κ.κ Παΐσιο.(video) 

454

Στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025,στις 12.00 το μεσημέρι, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για το νέο έτος. Η εκδήλωση διεξήχθη σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής ανανέωσης, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Καλύμνου, των τοπικών αρχών, ιεροψαλτών και πολλών προσκεκλημένων.

Μετά τα κάλαντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα, ευχόμενος μια ευλογημένη και ειρηνική χρονιά. Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της ενότητας και της πνευματικής εγρήγορσης σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, υπογραμμίζοντας:

“Εύχομαι από καρδιάς το 2025 να είναι ένα έτος ειρηνικό, ευλογημένο, γεμάτο υγεία. Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή και χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, κάτω από τη σημαία του Χριστού μας, για να αντιμετωπίσουμε τις εθνικές και τοπικές δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε. Το νησί μας πρέπει να προχωρήσει σε έργα αλληλεγγύης, ώστε όλοι, τόσο οι κάτοικοι όσο και οι απόδημοι Καλύμνιοι, να αισθάνονται σιγουριά και πρόοδο.”

Ο Έπαρχος Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το έργο της τοπικής Εκκλησίας, αναφέροντας:

“Η τοπική μας Εκκλησία, με την καθοδήγηση του Μητροπολίτη μας, επιτελεί το έργο της στο ακέραιο. Αποτελεί ζώσα μονάδα της κοινωνίας μας και η συνεργασία μας είναι άψογη. Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους.”

Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Ιωάννης Μαστροκούκος, επισημαίνοντας τη σημασία του πνευματικού έργου της Εκκλησίας για τη συνοχή της κοινωνίας:

“Η Εκκλησία κρατά ζωντανές τις αξίες και τις παραδόσεις μας, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο, ειδικά για τη νεολαία μας, που σε άλλες κοινωνίες συχνά νιώθει αποξενωμένη. Εύχομαι δύναμη και υγεία στον Σεβασμιώτατο και το ποίμνιό του.”

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος έκλεισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας τον Ιερό Κλήρο της Καλύμνου για την αφοσίωση και την προσφορά του, τονίζοντας:

“Ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεώς μας αποτελεί πρότυπο ευλάβειας και προσφοράς. Είμαστε όλοι ενωμένοι, υπό την καθοδήγηση του Χριστού, και προχωρούμε με αγάπη και πίστη.”

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία και διανομή κομματιών της Βασιλόπιτας, ευχόμενοι όλοι μια ευλογημένη χρονιά γεμάτη υγεία, ενότητα και πνευματική πρόοδο.

Τυχερός ήταν ο Μικές Μέρης ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην Μητρόπολη.

Δείτε φωτογραφίες και video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Η κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο για το 2025 από το Μητροπολίτη κ.κ Παΐσιο