Επιτυχημένη Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου “Ο Άγιος Παντελεήμων”

434

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Μαρτίου 2025, η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου «Ο Άγιος Παντελεήμων». Μετά από αρκετό καιρό, η πρωτοβουλία αυτή επέστρεψε δυναμικά, συγκεντρώνοντας δεκάδες εθελοντές που έσπευσαν να προσφέρουν αίμα στη Χαλίκειο Πτέρυγα του Νοσοκομείου Καλύμνου από τις 9:00 έως τις 13:00.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Γραφείου της Ergo Hellas στην Κάλυμνο, με υπεύθυνη τη Χαλκίτη Ειρήνη και τους συνεργάτες της. Η θεσμική συνεργάτιδα του Συλλόγου, η μικροβιολόγος Αρχοντούλα Αλεξίου, ήταν επίσης παρούσα, παρέχοντας ενημέρωση και λαμβάνοντας δείγματα από όσους επιθυμούσαν να γίνουν δότες μυελού των οστών, ενισχύοντας έτσι μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία ζωής.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου, Νικόλαος Φανιός, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές αιμοδότες και τον Σύλλογο, δηλώνοντας:

«Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας, που για άλλη μία φορά στηρίζουν τον συνάνθρωπο και το Νοσοκομείο της Καλύμνου, με την αθρόα συμμετοχή τους στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη.
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου «Ο Άγιος Παντελεήμων», που πάντα στηρίζει το Νοσοκομείο και με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία προς όφελος των συμπολιτών μας. Συγχαρητήρια για το έργο του.
Ευχαριστώ το Προσωπικό του Νοσοκομείου Καλύμνου, το οποίο σήμερα Κυριακή, ημέρα αργίας, βρίσκεται όπως πάντα στις επάλξεις του καθήκοντός του.»

Η σημερινή αιμοδοσία ανέδειξε για άλλη μια φορά την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη των κατοίκων της Καλύμνου. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Παντελεήμων» συνεχίζει αδιάκοπα το πολύτιμο έργο του, ενισχύοντας τα αποθέματα αίματος του νησιού και προσφέροντας ελπίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσέφεραν το πολύτιμο αυτό αγαθό, σώζοντας ζωές.