Ζαχαροπλαστείο “ΒΟΥΡΟΣ” στην Κάλυμνο: Παράδοση, γεύση και άρωμα -Η διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών πασχαλινών τσουρεκιών (video)

216

Μεγάλη Εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο, το Kalymnos News επισκέφτηκε το ζαχαροπλαστείο ΒΟΥΡΟΣ με τη δική του ιστορία. Ένα ζαχαροπλαστείο με βαθιές ρίζες στο χρόνο, συνυφασμένο με τις πιο γλυκές παιδικές αναμνήσεις και τις γιορτινές στιγμές κάθε Καλύμνιου.

Στο εργαστήριο, οι συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης, τα δύο ξαδέλφια που φέρουν περήφανα το όνομα του παππού Μικέ, βρίσκονται σε πλήρη δράση. Από νωρίς το πρωί, με μεράκι και αφοσίωση, ξεκίνησαν την παρασκευή των παραδοσιακών πασχαλιάτικων τσουρεκιών, που έχουν γίνει συνώνυμο της ποιότητας και της αυθεντικής γεύσης.

Καταγράψαμε μοναδικές εικόνες από τη διαδικασία παραγωγής των τσουρεκιών – από το ζύμωμα μέχρι το ψήσιμο – και σας τις παρουσιάζουμε μέσα από το φακό του Μάμα Χαραμαντά, που ετοίμασε ένα ξεχωριστό ρεπορτάζ γεμάτο αρώματα και χρώματα Πάσχα.

Τα ξαδέλφια, οι Μικέδες , με φόντο τις εορταστικά στολισμένες βιτρίνες και τα ψυγεία γεμάτα με μια πλούσια ποικιλία γλυκών, ποζάρουν κρατώντας τα τσουρέκια τους, περήφανοι που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση. Γλυκά με μοναδικές γεύσεις, ικανά να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Δείτε το όμορφο “γλυκό” video του ρεπορτάζ

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

Διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πασχαλινών τσουρεκιών από το ζαχαροπλαστείο Βούρου στην Κάλυμνο