Σήμερα, Κυριακή 6 Απριλίου 2025, πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, οι αρχαιρεσίες του Σωματείου «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ», για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων).
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με βάση ενιαίο ψηφοδέλτιο και ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί, με τη λήξη της να γίνεται στις 14:00 το μεσημέρι. Ψήφισαν συνολικά 40 μέλη και όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα.
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία αποτελούνταν από την Καλλιόπη Κορφιά, τον Μιχάλη Κυράννη και τον Απόστολο Τηλιακό, ενώ δικαστική αντιπρόσωπος ήταν η δικηγόρος Θεμελίνα Κατέρη, ορισμένη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κω.
Αποτελέσματα Εκλογών:
Ψήφισαν 40 άτομα και βρέθηκαν 40 έγκυρα ψηφοδέλτια
Από την Κάλυμνο συμμετείχε ως υποψήφιος στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικό Κώστας Σταυλάς που πήρε ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ψήφων: 39 στους 40 για το Διοικητικό Συμβούλιο και 37 στους 40 για Αντιπρόσωπος στην ΠΟΠΣ.
Ο ίδιος, μιλώντας στο Kalymnos News, εξήγησε το σκοπό της πρωτοβουλίας:
«Κάνουμε μια προσπάθεια σε συνεργασία με τον σύλλογο πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου της Ρόδου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα παράρτημα εδώ στην Κάλυμνο. Επιδιώκουμε να οργανωθούν όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου – όχι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στο νησί και ελπίζουμε να δυναμώσει η φωνή μας για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.»
Για το Διοικητικό Συμβούλιο, οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς είναι :
- Σταυλάς Κωνσταντίνος: 39 ψήφοι
- Γκογκίδης Πασχάλης: 27 ψήφοι
- Κοκκίνου Κορναλοπούλου Ελένη: 10 ψήφοι
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, εκλέγονται:
- Φιλιππάκης Νικόλαος: 19 ψήφοι
- Ψαρός Παναγιώτης: 19 ψήφοι
- Παπαφιλίππου Χρήστος: 17 ψήφοι
Ως Αντιπρόσωποι για τη Συνέλευση της ΠΟΠΣ, εκλέγονται:
- Σταυλάς Κωνσταντίνος: 37 ψήφοι
- Γκογκίδης Πασχάλης: 18 ψήφοι
Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών δείχνουν την ανάγκη για οργανωμένη εκπροσώπηση και δράση, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτικών συνταξιούχων σε επίπεδο Δωδεκανήσου και όχι μόνο.
Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Σταυλάς μετά και την συνολική καταμέτρηση εκλέγεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς με όσα μας είπε ο Κώστας Σταυλάς

