
Του Μιχάλη Κακιά, δημοσιεύτηκε στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ
ΡΙΤΖΓΟΥΝΤ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Ενα νέο ελληνικό εστιατόριο, το «Meltemi», με μενού που βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακές συνταγές, άνοιξε στη διεύθυνση, 21 E Ridgewood Ave, Ridgewood, Νέας Ιερσέης.
«Η κουζίνα και τα φαγητά μας αποτυπώνουν την ουσία του Αιγαίου πελάγους με κλασσικά εδέσματα, εμβληματικά πιάτα, μαγειρευτά φαγητά που συναντάμε μόνο σε ταβέρνες και εστιατόρια στην Ελλάδα και νοσταλγούμε εμείς οι ομογενείς», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Πετράκης.
«Εχουμε χταπόδι στα κάρβουνα, με τον μοναδικό τρόπο που φτιάχνεται στο νησί μου την Κάλυμνο, καλαμάρι, κεφτεδάκια, σπανακόπιτα, σουβλάκια, κρεατικά, ντολμαδάκια, σαγανάκι, μουσακά, παστίτσιο, λαβράκι, σολομό και πολλά άλλα, όλα φτιαγμένα από φρέσκα υλικά.
Φέτα, λάδι, μπαχαρικά, τα φέρνουμε από Ελλάδα. Το αλάτι που χρησιμοποιούμε είναι από την Ψέριμο, θρούμπι και σπινιάλο από την Κάλυμνο και σε λίγο θα φέρουμε και μέλι, το θυμαρίσιο μας μέλι, το καλύτερο στον κόσμο.
Ανοίξαμε το εστιατόριο με το σκεπτικό να έρχεται ο κόσμος όχι απλά να τρώει νόστιμα φαγητά αλλά να ταξιδεύει με τις γεύσεις και τις μυρωδιές στην Ελλάδα.
Αν και μόλις ανοίξαμε ήδη το έχουμε καταφέρει με πελάτες ομογενείς, Εβραίοι, Αρμένιοι, Λιβανέζοι, να μας λένε ότι θυμήθηκαν το ταξίδι και το φαγητό που έφαγαν στις διακοπές τους. Αλλοι πάλι έρχονται για να γνωρίσουν την κουζίνα μας για πρώτη φορά, για την οποία τόσα πολλά καλά έχουν ακούσει

Οταν πρωτοήρθα στην Αμερική το 1998 τα πρώτα 7 χρόνια δεν μπορούσα να επισκεφθώ την Ελλάδα και το νησί μου. Την περίοδο εκείνη οι μυρωδιές και οι γεύσεις των παραδοσιακών φαγητών που μαγείρευα ήταν ο μόνος τρόπος για να έρθω κοντά στην πατρίδα με αναμνήσεις από το σπιτικό τραπέζι.
Πάντα είχα στο μυαλό μου να ανοίξω όχι απλά ένα μεσογειακό, αλλά ένα καθαρά ελληνικό εστιατόριο με βάση την κουζίνα της Καλύμνου για να μεταφέρω και να δείξω στον υπόλοιπο κόσμο την μαγεία, την απλότητα, τη φρεσκάδα και την υγιεινή των συστατικών της.
Μετά από αρκετά χρόνια το όνειρο αυτό έγινε τελικά πραγματικότητα, ανοίξαμε αυτό το οικογενειακό εστιατόριο με την σύζυγο και τις κόρες μου να βοηθούν.
Είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, από τις 11:30 π.μ. έως τις 10 μ.μ. από Δευτέρα έως Πέμπτη, 11:30 π.μ. έως 11:00 Παρασκευή και Σάββατο και 11:30 π.μ. έως 9 μ.μ. την Κυριακή και υπάρχει επιλογή σε πακέτο και παράδοσης».
Η σεφ Θεμελίνα Κουλλιά, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας δουλεύοντας σε κουζίνες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ελλάδα, ανέφερε: «Εγώ και ο Γιώργος Πετράκης, καταγόμαστε από το ίδιο νησί του Αιγαίου, την Κάλυμνο και μοιραζόμαστε τις ίδιες αναμνήσεις φαγητού από το σπίτι.
Το εστιατόριό μας έχει ένα νησιώτικο χαρακτήρα και σερβίρει πιάτα που βρίσκεις σε κάθε ελληνικό εστιατόριο, με έμφαση στα μοναδικά πιάτα από το νησί μας.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι τα φρέσκα υλικά και η φιλοσοφία του αυθεντικού σπιτικού τρόπου µαγειρέματος.
Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου είναι πολυτελής και συνάμα απλός με μαγευτικά τοπία της Καλύμνου να στολίζουν τους τοίχους.
Υπάρχουν θέσεις για εβδομήντα πέντε άτομα με επιπλέον είκοσι πέντε στον εξωτερικό χώρο»