Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στο Μασούρι – Ο Γιώργος Πιζάνιας και το “Αιγαιοπελαγίτικο” ξεκινούν δυναμικά τη σεζόν (video)

1079

Το Kalymnos News βρέθηκε στο μαγευτικό Μασούρι, εκεί όπου η τουριστική σεζόν έχει ήδη πάρει «φωτιά», και έκανε στάση σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς γαστρονομικούς προορισμούς του νησιού: την ταβέρνα “Το Αιγαιοπελαγίτικο”. Με θέα την Τέλενδο και κουζίνα που «μιλάει» στην καρδιά κάθε επισκέπτη, το εστιατόριο του Γιώργου Πιζάνια συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο νησί.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και σεφ, με το πάθος του για τη μαγειρική να ξεχειλίζει, μας υποδέχτηκε εγκάρδια και μίλησε για την εμπειρία του, τις γευστικές προτιμήσεις των πελατών, αλλά και τις προκλήσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

«Το μαγείρεμα δεν είναι επάγγελμα, είναι πάθος που γίνεται τρόπος ζωής», λέει χαρακτηριστικά. Με 74 χρόνια ζωής και αμέτρητες ώρες στην κουζίνα, ο Γιώργος συνεχίζει να πειραματίζεται, να μαθαίνει, να δημιουργεί – τον χειμώνα “σπουδάζει” και το καλοκαίρι εφαρμόζει.

Η κουζίνα του “Αιγαιοπελαγίτικου” είναι ένας γευστικός ύμνος στη φρεσκάδα και στην παράδοση. Ψάρια ημέρας από τους τοπικούς ψαράδες, παραδοσιακά καλύμνικα πιάτα, ρεβίθια στο φούρνο, μπριάμ με πιπεριές και μελιτζάνες,φύλλα, ειδικές σάλτσες και, πάνω απ’ όλα, φαγητό μαγειρεμένο με αγάπη και σεβασμό στην πρώτη ύλη.

«Δεν υπάρχουν μαγαζιά στην Ευρώπη με φρέσκα προϊόντα, όλα είναι κονσερβοποιημένα. Εδώ μαγειρεύουμε αληθινό φαγητό, όχι πλαστικό», σημειώνει με έμφαση ο κ. Πιζάνιας, ενώ δεν παραλείπει να δώσει συμβουλές και στους νέους μάγειρες: «Να καίνε τα χέρια τους στην κουζίνα και να μη φοβούνται τη δουλειά. Όχι γαλόνια και τατουάζ – σωστό, μαγειρεμένο φαγητό».

Στο πλευρό του φέτος, ο νεαρός σεφ Νικόλας Παπασιδέρης, με εμπειρία από το εξωτερικό, είναι η πρώτη χρονιά στο “Αιγαιοπελαγίτικο”. «Ο κύριος Γιώργος είναι γιατρός στη μαγειρική», λέει με σεβασμό, επιβεβαιώνοντας την πολύτιμη καθοδήγηση που του προσφέρει ο καταξιωμένος σεφ.

Αναμφίβολα, “Το Αιγαιοπελαγίτικο” δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Είναι εμπειρία, είναι φιλοξενία, είναι γεύσεις που παντρεύουν την ελληνική παράδοση με την αγάπη για την τέχνη της μαγειρικής. Είναι ο λόγος που πολλοί τουρίστες επιστρέφουν ξανά και ξανά στην Κάλυμνο – όχι μόνο για τις παραλίες και τη θέα, αλλά για να ξαναγευτούν την αυθεντική Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ και το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

4-6-2025 Στο εστιατόριο Αιγαιοπελαγίτικα στο Μασούρι Καλύμνου