Καλύφθηκαν οι 30 από τις 36 κενές θέσεις στην ΑΕΝ Καλύμνου – Συνολικά 69 επιτυχόντες για το 2025-2026

709

Θετικά είναι τα νέα για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Καλύμνου, καθώς από τις 36 κενές θέσεις σπουδαστών που είχαν προκηρυχθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, καλύφθηκαν οι 30, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιτυχόντων στους 69.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα Τετάρτη 6 Αυγούστου από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.), με την τοιχοκόλληση των πινάκων στα κεντρικά καταστήματα του Υπουργείου στον Πειραιά και την ταυτόχρονη ανάρτησή τους στις επίσημες ιστοσελίδες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από το σύνολο των 82 νέων Πλοιάρχων που εισάγονται φέτος επιπρόσθετα στις ΑΕΝ όλης της χώρας, οι 30 κατευθύνονται στην ΑΕΝ Καλύμνου, καλύπτοντας αντίστοιχα τις προβλεπόμενες κενές θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι είχαν ήδη εισαχθεί 39 σπουδαστές και σπουδάστριες κατά την πρώτη φάση των αποτελεσμάτων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 69.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση της 26ης Μαρτίου 2025 που υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Κικίλια, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στην ΑΕΝ Καλύμνου για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 ορίζεται στους 75. Επομένως, απομένουν να καλυφθούν μόλις 6 θέσεις, εφόσον δεν υπάρξουν αποχωρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες οφείλουν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στην αντίστοιχη ΑΕΝ μέχρι και την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2025, εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η θετική αυτή εξέλιξη αναδεικνύει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ναυτική εκπαίδευση και τη σημασία της ΑΕΝ Καλύμνου ως κομβικού πυλώνα για τη ναυτοσύνη και την επαγγελματική κατάρτιση στον ελληνικό νησιωτικό χώρο