Αγώνας Τριάθλου και Διάθλου στο Καντούνι – Κυριακή 10 Αυγούστου στις 12:00 (video)

201

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Καλυμνίων διοργανώνει αγώνα Τριάθλου και Διάθλου, την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 12:00 το μεσημέρι, στην παραλία Καντούνι. Η διοργάνωση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και αποτελεί μια καλοκαιρινή γιορτή του αθλητισμού με απόλυτη ασφάλεια και σωστή οργάνωση.

Το Kalymnos News επισκέφθηκε το δημοτικό γήπεδο και τα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού, όπου συνομίλησε με τον Αντιπρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Αθλητισμού Δημήτρη Βολονάκη και τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Δήμου, Βασίλη Διακομιχάλη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Δημήτρης Βολονάκης:

«Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, στην παραλία του Καντουνιού. Φέτος έχουμε φροντίσει για πλήρη κάλυψη της διοργάνωσης. Θα υπάρχει γιατρός αγώνα, το ΕΚΑΒ, αστυνομική παρουσία για την ασφάλεια των παιδιών στους δρόμους, ναυαγοσώστης με σκάφος και υποστήριξη από τη Λιμενική Αρχή. Είμαστε απόλυτα οργανωμένοι όπως και πέρσι, αλλά φροντίσαμε να αποφύγουμε κάθε παρερμηνεία που δημιουργήθηκε την προηγούμενη χρονιά.»

Βασίλης Διακομιχάλης:

«Ο αγώνας περιλαμβάνει έξι κατηγορίες, τρεις για αγόρια και τρεις για κορίτσια, σύμφωνα με τις ηλικίες. Τα παιδιά του Δημοτικού (γεννημένα 2014-2016) θα συμμετέχουν σε Δίαθλο (κολύμβηση 100μ. και τρέξιμο), οι μαθητές Γυμνασίου (2011-2013) σε Τρίαθλο ή Δίαθλο (σε περίπτωση που δεν διαθέτουν ποδήλατο), ενώ στην open κατηγορία (γεννημένοι 2010 και νωρίτερα) μπορούν να συμμετέχουν και στα δύο αθλήματα.»

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά είτε επί τόπου, την ημέρα του αγώνα. Έχουν ήδη σταλεί ενημερώσεις σε αθλητικούς συλλόγους και στη γειτονική Κω, με την προσδοκία συμμετοχής και παιδιών από άλλα νησιά.

Ο καιρός αναμένεται ιδανικός, με άπνοια και μόλις 1 μποφόρ, κάτι που διευκολύνει την ασφαλή και ευχάριστη διεξαγωγή των αγώνων.

Ο Δημήτρης Βολονάκης υπενθύμισε ότι ακόμα κι αν κάποιο παιδί δεν έχει ποδήλατο, μπορεί να συμμετέχει στο κολύμπι και το τρέξιμο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή και η χαρά του αθλητισμού, χωρίς αποκλεισμούς.

Η διοργάνωση αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Καλυμνίων να προωθήσει την άθληση στους νέους, μέσα από δραστηριότητες που συνδυάζουν διασκέδαση, ευγενή άμιλλα και καλοκαιρινή δροσιά στην όμορφη παραλία του Καντουνιού

Δείτε το video με όσα είπαν στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς καθώς και τις επίσημες οδηγίες

Ενημέρωση για τον αγώνα Τριάθλου και Διάθλου στο Καντούνι Καλύμνου την Κυριακή 10 Αυγούστου