Από τη Σουηδία στο Βαθύ Καλύμνου: ο σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος φέρνει διεθνή αύρα στην οικογενειακή ταβέρνα της “Μουχούρταινας” (video)

222

Στο γραφικό λιμανάκι της Ρίνας, στο Βαθύ Καλύμνου, ο φακός του Kalymnos News συνάντησε τον διακεκριμένο Καλύμνιο σεφ Αντώνη Καλικάτζαρο, ο οποίος μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στο εξωτερικό, επέστρεψε στη γενέτειρά του και ανέλαβε ξανά τα ηνία της οικογενειακής ταβέρνας.

Η οικογενειακή παραδοσιακή ψαροταβέρνα “Poppy’s Tavern” ή όπως είναι περισσότερο γνωστή, η ταβέρνα της “Μουχούρταινας” και με ανανεωμένο όνομα “Boats House – Old Poppy’s Tavern”, συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομική άποψη του Αντώνη. Ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών, που παραμένει πιστή στην αυθεντική νησιώτικη παράδοση που δημιούργησαν οι γονείς του, κυρά-Σεβαστή και Σκεύος Καλικάτζαρος εδώ και 42 χρόνια. . Με τη νέα του γαστρονομική ματιά, ο Αντώνης συνδυάζει την εμπειρία του από τα διεθνή εστιατόρια με την απλότητα και τη νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας.

«Η φετινή χρονιά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»

Όπως δήλωσε ο σεφ στο Kalymnos News, η φετινή τουριστική σεζόν ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη:

«Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της φετινής σεζόν και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πήγε καλύτερα από τις προσδοκίες μας, διοργανώσαμε εκδηλώσεις που είχαν μεγάλη επιτυχία και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ταβέρνα, με τον ευρύχωρο εξωτερικό της χώρο και την άψογη οργάνωση, μπορεί να φιλοξενήσει συνεστιάσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, προσφέροντας πάντα —όπως λέει ο ίδιος— «την εμπειρία και τη φροντίδα που χρειάζεται για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι».

Νέα πνοή στο μενού

Ο Αντώνης Καλικάτζαρος εξήγησε πως η περσινή χρονιά αποτέλεσε την «πρώτη φάση» της επιστροφής του στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ φέτος έκανε ήδη το επόμενο βήμα, αναβαθμίζοντας το μενού και την ποιότητα των πιάτων.

«Φέτος ανεβήκαμε ένα σκαλοπάτι σε σχέση με πέρσι – με καλύτερο φαγητό, πιο ισορροπημένο μενού. Ο στόχος είναι πάντα να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, ώστε να ξαναέρθει. Το Βαθύ είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του νησιού, αν και κάπως παραμελημένο», σημείωσε.

Η “Boats House – Old Poppy’s Tavern” συνεχίζει να ειδικεύεται στα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ έχουν προστεθούν και ευρωπαϊκά πιάτα με μεσογειακό άγγιγμα, πάντα με τοπικά προϊόντα.

Επισκέψεις επωνύμων και γεύσεις για όλους

Ανάμεσα στους επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού, ξεχώρισε ο γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας και τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος επισκέφθηκε το εστιατόριο με σκάφος αναψυχής.

«Έφαγε τοπικά εδέσματα και κάποιες σπάνιες γεύσεις, όπως φούσκες, στρείδια, χταπόδι και ψητή συναγρίδα. Έμεινε πολύ ευχαριστημένος — αλλά για μένα δεν έχει σημασία αν ο πελάτης είναι πλούσιος ή φτωχός· υποχρέωσή μου είναι να τρώνε όλοι καλά», τόνισε ο σεφ.

Μια λαμπρή διεθνής πορεία

Η διαδρομή του Αντώνη Καλικάτζαρου στο εξωτερικό είναι εντυπωσιακή. Με έδρα τη Σουηδία, εργάστηκε ως αρχι-σεφ σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ διατηρεί και δική του εταιρεία “Kit Events Sweden”, που παρέχει υπηρεσίες private catering και διαθέτει σεφ σε υψηλού επιπέδου πελάτες. Έχει μαγειρέψει για γνωστές προσωπικότητες και αποστολές, μεταξύ αυτών και την Εθνική Ομάδα της Αργεντινής με τον Λιονέλ Μέσι και τον Ντι Μαρία, οι οποίοι του άφησαν αφιερώσεις και αυτόγραφα.

Ο ίδιος διατηρεί με περηφάνια τις αναμνηστικές φανέλες με τις υπογραφές τους, τις οποίες έχει κρεμασμένες στους τοίχους της ταβέρνας του στο Βαθύ.

Επιστροφή στη Σουηδία – Νέα αρχή τον Απρίλιο

Με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ο Αντώνης ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Σουηδία για τη χειμερινή περίοδο, όπου θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του στο catering. Όπως είπε, τον ερχόμενο Απρίλιο θα είναι ξανά πίσω στην Κάλυμνο, έτοιμος για μια ακόμα καλύτερη χρονιά.

Το ρεπορτάζ της Μπέττυς Μαΐλλη και του Μάμα Χαραμαντά κλείνει με φόντο το μαγευτικό φιόρδ της Ρίνας — εκεί όπου η παράδοση συναντά τη δημιουργικότητα, και η γεύση γίνεται τρόπος ζωής.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Kalymnos News.

O σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος φέρνει διεθνή αύρα στην οικογενειακή ταβέρνα της “Μουχούρταινας”στο Βαθύ