Καταχειροκροτήθηκαν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΕΝ Καλύμνου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (video)

538

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, στην Κάλυμνο η μεγαλειώδης παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Κάτοικοι και επισκέπτες πλημμύρισαν την παραλιακή οδό, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Εντυπωσιακή η παρουσία της ΑΕΝ Καλύμνου

Ανάμεσα στα τμήματα που συμμετείχαν, ξεχώρισε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Καλύμνου, με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να κερδίζουν το θερμότερο χειροκρότημα του πλήθους. Με περήφανη στάση, πειθαρχία και άψογο σχηματισμό, απέδωσαν φόρο τιμής στους ήρωες της ιστορίας, εκπροσωπώντας επάξια τη ναυτική παράδοση του νησιού.

Υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Τη διέλευση της ΑΕΝ συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλύμνου με το εμβατήριο «Ο Ναύτης του Αιγαίου», προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο, επιβλητικό τόνο στη στιγμή. Οι σπουδαστές, φορώντας τις επίσημες στολές τους, παρέλασαν με υπερηφάνεια και απόλυτο συντονισμό, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το ήθος που χαρακτηρίζει τους μελλοντικούς αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

Συγκίνηση και υπερηφάνεια

Το κοινό, εμφανώς συγκινημένο, χειροκρότησε θερμά τους νέους ναυτικούς, βλέποντας στο πρόσωπό τους το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας. Ο ηλιόλουστος καιρός συνέβαλε στην εορταστική ατμόσφαιρα, κάνοντας τη φετινή παρέλαση μια αξέχαστη στιγμή για την τοπική κοινωνία.

Η δυναμική παρουσία της ΑΕΝ Καλύμνου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον καθοριστικό ρόλο της στη ζωή του νησιού — ως θεματοφύλακας της ναυτοσύνης, της παράδοσης και της διαρκούς συνέχειας της ελληνικής ναυτιλίας.

Δείτε το βίντεο από τη διέλευση της ΑΕΝ Καλύμνου, όπως το κατέγραψε ο συνεργάτης του Kalymnos News, Μάμας Χαραμαντάς.

H διέλευση των Τμημάτων της ΑΕΝ Καλύμνου στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου