Άνοιξε τις πύλες του, το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας-Δυναμικό “παρών” δίνει και η Κάλυμνος (video)

289

Με μεγάλη προσέλευση και έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες και καταναλωτές άνοιξε χθες, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα διαρκέσει έως το βράδυ της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 19:00 από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, επισημαίνοντας τη σημασία του ελληνικού μελιού για την πρωτογενή παραγωγή και την εθνική οικονομία.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή κοπής της κορδέλας, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στη συνέχεια επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα των εκθετών – μεταξύ αυτών και τα περίπτερα των παραγωγών της Καλύμνου.

Η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής μελισσοκομίας

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου στη χώρα, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμο, παραγωγούς και καταναλωτές. Περισσότεροι από 300 εκθέτες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000 καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Παραγωγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας – από τον βορρά μέχρι τα πιο απομακρυσμένα νησιά – παρουσιάζουν μοναδικά, αγνά και ιδιαίτερα προϊόντα, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσει ποιοτικά και σπάνια μέλια, καθώς και πλήθος μελισσοκομικών προϊόντων.

Ώρες λειτουργίας
  • Σάββατο 6/12: 10:00 – 21:00
  • Κυριακή 7/12: 10:00 – 21:00
Η Κάλυμνος παρούσα με τέσσερις παραγωγούς

Δυναμικό «παρών» δίνει και η Κάλυμνος, με τέσσερις τοπικούς παραγωγούς που συμμετέχουν στην έκθεση μέσα από περίπτερα που παραχωρήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συμμετέχουν οι:

  • Γαβαλάς Γιάννης
  • Άτσας Νικόλας
  • Πλάτσης Μιχαήλ
  • Κοπανέζος Δρόσος

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ποιοτικά προϊόντα της Καλύμνου αλλά και να ενημερωθούν για τις ιδιαίτερες μελισσοκομικές πρακτικές του νησιού.

Ακολουθούν φωτογραφίες και video από την τελετή κοπής της κορδέλας και τα περίπτερα των παραγωγών της Καλύμνου

Άνοιξε τις πύλες του, το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας.