Καταγγελίες πρώην δημοτικού συμβούλου Θάνου Φράγκου για ποσό των 83.000 ευρώ που του καταλογίστηκε για τα “εκκλησιαστικά συμβούλια”και αιχμές για Διακομιχάλη-Θανάτση (video)

828

Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2026, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος (1998-2002) Θάνος Φράγκος, με επίκεντρο την υπόθεση των «εκκλησιαστικών συμβουλίων» και την τελεσίδικη καταλογιστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ύψους περίπου 83.000 ευρώ σε βάρος του.

Ο Θάνος Φράγκος, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά των Δ. Διακομιχάλη και Γ. Θανάτση, υποστηρίζοντας ότι τους είχε καταβάλει χρηματικά ποσά για παράβολα και δικηγορικές αμοιβές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομική του εκπροσώπηση, η οποία –όπως τόνισε– τελικά δεν υπήρξε.

«Καταδικάστηκα ερήμην χωρίς εκπροσώπηση»

Στην τοποθέτησή του, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ότι καταδικάστηκε ερήμην, καθώς –όπως είπε– δεν παραβρέθηκε σε καμία δικαστική διαδικασία, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, παρά τις διαβεβαιώσεις που λάμβανε.

«Κάθε φορά μου λέγανε ότι όλα πάνε καλά. Κατέβαλα χρήματα κανονικά, όμως δεν υπήρξε καμία εκπροσώπηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έχει στα χέρια του αποδείξεις πληρωμών, μεταξύ άλλων 1.500 και 500 ευρώ, καθώς και ποσό περίπου 1.800 ευρώ για παράβολο.

Αμφισβήτηση υπογραφών και διαδικασιών

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε έγγραφα επιδόσεων, στα οποία –όπως υποστήριξε– φέρονται υπογραφές που δεν ανήκουν στον ίδιο.

«Δεν υπογράφω έτσι. Σε κάποια έγγραφα υπάρχει μόνο το μικρό μου όνομα. Ζητώ να ελεγχθούν από αρμόδιους, ακόμα και γραφολόγο», δήλωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Οικονομική ασφυξία και κίνδυνος κατάσχεσης

Ο Θάνος Φράγκος περιέγραψε μια δραματική οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει δεσμευτεί ο τραπεζικός του λογαριασμός, ενώ του ζητείται να καταβάλλει περίπου 3.500 ευρώ μηνιαίως.

Όπως είπε, έχουν ήδη αφαιρεθεί χρήματα από τον λογαριασμό του, ενώ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάσχεσης της κατοικίας του. Παράλληλα, δήλωσε ότι αδυνατεί να λάβει φορολογική ενημερότητα, γεγονός που μπλοκάρει ακόμη και τη διαδικασία συνταξιοδότησής του.

«Δούλεψα μια ζωή για ένα σπίτι και τώρα κινδυνεύω να το χάσω. Δεν μπορώ ούτε να δουλέψω, ούτε να ζήσω αξιοπρεπώς», τόνισε.

«Δεν καταλογίζω ευθύνες, ζητώ απαντήσεις»

Παρά τις καταγγελίες του, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν αποδίδει ευθύνες προσωπικά, αλλά ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Δεν κατηγορώ κανέναν, ζητώ να βρεθεί η αλήθεια. Ποιος διαχειρίστηκε τα χρήματα; Ποιος έπρεπε να με εκπροσωπήσει;» ανέφερε.

Έκκληση προς τον Δήμο και τις αρχές

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να εξετάσουν την υπόθεση σε έκτακτη συνεδρίαση και να στηρίξουν όσους –όπως είπε– προσέφεραν στον τόπο.

Παράλληλα, δήλωσε αδυναμία να κινηθεί νομικά λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ αποκάλυψε ότι έχει ήδη ενημερωθεί πως, λόγω της ερήμην καταδίκης, δεν υπάρχει δυνατότητα έφεσης.

«Βρίσκομαι σε απόγνωση»

Κλείνοντας, ο Θάνος Φράγκος δεν έκρυψε την απόγνωσή του:

«Βρίσκομαι σε μια απελπιστική κατάσταση. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να ζήσω τα υπόλοιπα χρόνια μου με τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Ζητώ βοήθεια και δικαιοσύνη».

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και να απασχολήσει την τοπική κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Δείτε στο video που επιμελήθηκαν η Μπέττυ Μαΐλλη και Μάμας Χαράμαντας όλη τη συνέντευξη και τις απαντήσεις που έδωσε σε σχετικές ερωτήσεις

Καταγγελίες πρώην δημοτικού συμβούλου Θάνου Φράγκου για ποσό των 83.000 ευρώ που του καταλογίστηκε