Στήθηκε το water kiosk στον Άγιο Στέφανο – Ικανοποιείται πάγιο αίτημα των κατοίκων (video)

202

Με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού, τοποθετήθηκε στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου το νέο water kiosk, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής

Το Kalymnos News βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο σημείο μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο σε θέματα ΔΕΥΑΚ, Χαράλαμπο Σφουγγαριστό, ο οποίος τόνισε ότι η δημοτική αρχή παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της.

«Είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο ότι πρέπει να φέρουμε ένα κιόσκι στον Άγιο Στέφανο και κρατάμε τις υποσχέσεις μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη μεταφορά του σε υψόμετρο περίπου 50 μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη συμβολή του προέδρου Μιχάλη Λελέκη στην ολοκλήρωση του έργου.

Η εγκατάσταση του water kiosk δεν ήταν μια απλή διαδικασία, καθώς –όπως εξήγησε– απαιτείται συγκεκριμένος σχεδιασμός και τεχνική καθοδήγηση. Στο έργο συνέβαλε ο αρμόδιος τμηματάρχης του τμήματος μηχανικών ηλεκτρολόγων, κ. Αλαχούζος, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη σωστή τοποθέτηση και λειτουργία της εγκατάστασης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ασφάλεια και την ποιότητα του νερού. Όπως διευκρινίστηκε, τα kiosks διαθέτουν σύστημα αυτοελέγχου, το οποίο διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις κατανάλωσης, διασφαλίζοντας έτσι την υγιεινή και την προστασία των πολιτών.

Ο Χαράλαμπος Σφουγγαριστός απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς τους κατοίκους, ιδίως τους φιλόζωους, να αποφεύγουν την τοποθέτηση μπολ για ζώα πάνω στις εγκαταστάσεις, ώστε να διατηρείται η καθαριότητα. Όπως σημείωσε, θα υπάρξει ειδική μέριμνα με την τοποθέτηση κατάλληλων υποδομών και ενημερωτικών οδηγιών για τη σωστή χρήση του χώρου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης και της καθημερινότητας των κατοίκων της Καλύμνου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο βίντεο που επιμελήθηκαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Στήθηκε το water kiosk στον Άγιο Στέφανο – Υλοποιείται πάγιο αίτημα των κατοίκων