Κυριακή Πάσχα στην Κάλυμνο: Παραδοσιακοί χοροί και γλέντι στην κεντρική πλατεία από το Λύκειο Ελληνίδων (video)

389

Μια ξεχωριστή πασχαλινή εκδήλωση γεμάτη παράδοση, μουσική και κέφι ετοιμάζει το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Καλύμνου, την Κυριακή του Πάσχα, 12 Απριλίου 2026, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Η εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική κοινωνία, περιλαμβάνει παρουσίαση παραδοσιακών καλύμνικων χορών, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Τη μουσική επιμέλεια θα έχουν τα «Καλυδωνάκια», που θα συνοδεύσουν το πρόγραμμα και θα δώσουν τον ρυθμό για ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι.

Η Σεβαστή Στάλα, μιλώντας στο Kalymnos News, ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο» και τόνισε ότι η εκδήλωση διοργανώνεται με σεμνότητα και ήθος, με στόχο να τιμηθεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Όπως ανέφερε, «κάθε Ανάσταση φέρνει μαζί της ελπιδοφόρα πράγματα», υπογραμμίζοντας τη σημασία της συλλογικής γιορτής στην καρδιά της πόλης.

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Κουκουβάς κάλεσε κατοίκους και επισκέπτες να δώσουν το «παρών», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια εκδήλωση-θεσμό που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. «Στην Κάλυμνο είμαστε, καλύμνικους χορούς πρέπει να δείξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μετά το χορευτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους, σε μια βραδιά που υπόσχεται να συνδυάσει τον εορτασμό του Πάσχα με την τοπική παράδοση και τη γνήσια νησιώτικη φιλοξενία.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Κυριακή Πάσχα στην Κάλυμνο: Παραδοσιακοί χοροί και γλέντι στην κεντρική πλατεία από Λύκειο Ελληνίδων