Με επιτυχία το λογιστικό/φορολογικό σεμινάριο του Συλλόγου Λογιστών Καλύμνου- Για 23η χρονιά ο Γιώργος Κορομηλάς δίπλα στους λογιστές του νησιού. (video)

351

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εξειδικευμένο λογιστικό – φορολογικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Σωματείο Λογιστών Καλύμνου, σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2026, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καλύμνου. Η αίθουσα γέμισε από λογιστές και φοροτεχνικούς του νησιού, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση.

Αρχικά, το σεμινάριο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί διήμερο, Πέμπτη και Παρασκευή, ωστόσο λόγω απαγορευτικού απόπλου και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο εισηγητής Γεώργιος Κορομηλάς δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στην Κάλυμνο. Τελικά, το πρόγραμμα συμπτύχθηκε και πραγματοποιήθηκε σε μία ημέρα, χωρίς ωστόσο να μειωθεί η ουσία και η ποιότητα της ενημέρωσης.

Επίκαιρη και ουσιαστική θεματολογία

Το σεμινάριο είχε ως θέμα «Το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και εργασίες τέλους χρήσης», παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις για κρίσιμα λογιστικά και φορολογικά ζητήματα, ενόψει και της έναρξης της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις που αφορούν την ψηφιοποίηση και στις νέες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, με πρακτικές οδηγίες και εξειδικευμένες επισημάνσεις.

Για 23η χρονιά ο Γιώργος Κορομηλάς στην Κάλυμνο

Την παρουσίαση του σεμιναρίου ανέλαβε, για 23η συνεχόμενη χρονιά, ο καταξιωμένος φοροτεχνικός και φορολογικός σύμβουλος Γεώργιος Κορομηλάς, ο οποίος διατηρεί μακρόχρονη και σταθερή σχέση με την Κάλυμνο. Με την επιστημονική του κατάρτιση και την πολυετή εμπειρία του, προσέφερε ουσιαστική καθοδήγηση στους συμμετέχοντες, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαρκή επιμόρφωση του κλάδου.

Δηλώσεις στο Kalymnos News

Στο Kalymnos News μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αντώνης Κοπανέζος, ο εισηγητής Γιώργος Κορομηλάς και ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών, Μανώλης Μουσελλής.

Ο Αντώνης Κοπανέζος ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Κορομηλά, υπογραμμίζοντας ότι, παρά τις δυσκολίες και το απαγορευτικό, κατάφερε να βρεθεί στο νησί, συνεχίζοντας έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες. Τόνισε επίσης ότι η παρουσία του εισηγητή στην Κάλυμνο, όπως και η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, είναι αφιλοκερδής και ουσιαστική, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κορομηλάς αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των λογιστών, επισημαίνοντας το υψηλό επίπεδο των επαγγελματιών της Καλύμνου και τη διαχρονική στόχευση του Συλλόγου στη δια βίου επιμόρφωση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δεύτερη φάση εφαρμογής του ψηφιακού δελτίου αποστολής, ζητώντας χρόνο προσαρμογής για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και επανεξέταση των υψηλών προστίμων που προβλέπονται.

Ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, μιλώντας τόσο με την ιδιότητα του λογιστή όσο και του πρώην προέδρου του Συλλόγου, χαρακτήρισε το ετήσιο σεμινάριο, θεσμό για την Κάλυμνο. Συνεχάρη τη νέα διοίκηση του Συλλόγου και τον πρόεδρό της για τη συνέχιση της προσπάθειας, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων για την ουσιαστική ενημέρωση και στήριξη των επαγγελματιών.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία χρονιά τον κομβικό ρόλο του Συλλόγου Λογιστών Καλύμνου στην επιμόρφωση και υποστήριξη του κλάδου. Το βράδυ ο Σύλλογος Λογιστών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Εστιατόριο ΜΑΡΙΝΟΣ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που επιμελήθηκαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Με επιτυχία το λογιστικό/φορολογικό σεμινάριο του Συλλόγου Λογιστών Καλύμνου-.