Κάλυμνος: Στο νησί των “σφουγγαράδων” το Final 4 Κορασίδων το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου 2026

54

Στην Κάλυμνο θα χτυπήσει η «καρδιά» του γυναικείου αναπτυξιακού μπάσκετ το διήμερο 25 και 26 Απριλίου 2026, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Δ. αποφάσισε την διεξαγωγή της τελικής φάσης (Final 4) Κορασίδων στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την Ε.ΚΑ.Σ.Δ. σε συνεργασία με την Ακαδημία Καλύμνου, με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων από τα Δωδεκάνησα: μία από την Κάλυμνο, δύο από τη Ρόδο και μία από την Κω, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που παρουσιάζει το άθλημα στις μικρές ηλικίες της περιοχής.

Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο είναι:

  • Κάλυμνος Πρότυπη Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
  • Γ.Α.Σ. Ιάλυσος
  • Γ.Σ. Διαγόρας
  • Α.Σ. Ηρακλής 2000

Τα ζευγάρια των ημιτελικών, από τα οποία θα προκύψουν οι φιναλίστ, έχουν ως εξής:

  • Ακαδημία Καλύμνου – Γ.Σ. Διαγόρας
  • Γ.Α.Σ. Ιάλυσος – Ηρακλής 2000

Η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον φίλων του μπάσκετ από όλη την περιοχή, με την Κάλυμνο να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία ακόμη σημαντική αθλητική εκδήλωση, δίνοντας βήμα στις αυριανές πρωταγωνίστριες του αθλήματος.