Ο δίαυλος Τελένδου– Μυρτιών πόλος έλξης κρουαζιεροπλοίων (VIDEO).

3018

Ο μαγευτικός και ειδυλλιακός δίαυλος Τέλενδου -Μυρτιών αποτελεί τα 2 τελευταία χρόνια πόλο έλξης κρουαζιεροπλοίων και αγκυροβόλιο για την προσέγγιση τους στην Κάλυμνο.

Πέρσι για 12 φορές το το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο «STAR PRIDE» αγκυροβόλησε  στον υπήνεμο θαλάσσιο χώρο Τελένδου– Μυρτιών  με τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου να  εντυπωσιάζονται αντικρίζοντας  ένα υπέροχο και φανταστικό τοπίο, με την Τέλενδο από την μία πλευρά και τα δυτικά παράλια της Καλύμνου Μελιτσάχα-Μυρτιές -Μασούρι από την άλλη πλευρά.

%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%cf%82

Φέτος την θέση «STAR PRIDE» πήρε το πολυτελέστατο  και επιβλητικό τετρακάταρτο ιστιοφόρο σκάφος «Wind Star» που προσεγγίζει το νησί μας έναν από τους προορισμούς της κρουαζιέρας που κάνει στα νησιά του Αιγαίου και στα Μικρασιατικά παράλια,κάθε Τετάρτη πρωί και αναχωρεί το βράδυ της ίδιας ημέρας.

ιστιοφορο wind star

Το «Wind Star» εκτελεί κρουαζιέρες 7 ημερών. Ξεκινά κάθε Σάββατο από Πειραιά με προορισμό την Μύκονο,τη Σαντορίνη,τη Ρόδο ,την Κάλυμνο(δίαυλο Μυρτιές-Τέλενδος) ,το Ναύπλιο και επιστρέφει στον Πειραιά. Το επιβατικό κοινό είναι κατά βάση Αμερικάνοι.

Μέχρι και τον Οκτώβριο θα συνεχιστούν  οι εβδομαδιαίες προσεγγίσεις του πολυτελέστατου και επιβλητικού τετρακάταρτου ιστιοφόρου σκάφους «Wind Star»στο δίαυλο Μυρτιές-Τέλενδος.

Για το Σεπτέμβριο οι ημερομηνίες αναχώρησης  από Πειραιά είναι 3,10,17,24 με προσεγγίσεις αντίστοιχα στο δίαυλο Μυρτιές –Τέλενδος στις 7,14,21, 28 Σεπτεμβρίου.

Για τον Οκτώβριο  οι ημερομηνίες αναχώρησης  από Πειραιά είναι 1,8,15 με προσεγγίσεις αντίστοιχα στο δίαυλο Μυρτιές –Τέλενδος στις 5,12,19 Οκτωβρίου.

Οι τιμές της 7ήμερης κρουαζιέρας για το Σεπτέμβριο κυμαινονται από 1.704 –2.929 δολάρια και τον Οκτώβριο από 1.514-3.119 δολάρια.

Το ιστιοφόρο μεταφέρει σε κάθε κρουαζιέρα περί τα 140 άτομα, ενώ το πλήρωμα του ανέρχεται σε 100 άτομα.

Οι επιβάτες του σκάφους κατά την παραμονή τους στην Κάλυμνο αποβιβάζονται με λάντζες που διαθέτει το ίδιο το «Wind Star» στις Μυρτιές και έχουν να επιλέξουν οργανωμένες  εκδρομές σε αξιοθέατα του νησιού, να  ενοικιάσουν  σκάφη για ψάρεμα και κατάδυση ή να ακολουθήσουν δικό τους πρόγραμμα .

Να σημειώσουμε ότι τόσο το«STAR PRIDE»που ερχόταν πέρσι όσο και το  «Wind Star» πρακτορεύονται στην Κάλυμνο από το  Kalymna Yachiting Club του Βασίλη Καπαδάκη

Δείτε ένα όμορφο video με το «STAR PRIDE» στο  δίαυλο Τελένδου– Μυρτιών με λήψεις του Δημήτρη Δρόσου από drone του kalymnos-news.gr

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός