Το Υπουργείο έψαχνε να πληροφορηθεί πόσες άδειες οίκων ανοχής έχει εκδώσει ο Δήμος Αγαθονησίου !!!

2126

Από τα παραλειπόμενα των εργασιών του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από 12-13 Νοεμβρίου είναι το περιστατικό το οποίο ανέφερε ο Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου Βαγγέλης Κόττορος, θέλοντας να δείξει την παντελή  άγνοια και την ασχετοσύνη της  κεντρικής  Διοίκησης και των υπηρεσιακών παραγόντων για τα ακριτικά νησιά των λιγοστών κατοίκων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βαγγέλης Κόττορος, για το προσφυγικό, το ακριτικό Αγαθονήσι των 150 κατοίκων κλήθηκε πέρσι να διαχειριστεί με έναν αστυνομικό και δύο λιμενικούς 32.000 παράτυπους μετανάστες που έφτασαν στο νησί ,χωρίς καμία βοήθεια από την Κεντρική Διοίκηση.

Και συμπλήρωσε το μόνο που ενδιέφερε την Κεντρική Διοίκηση ήταν να πληροφορηθεί πόσες άδειες οίκων ανοχής είχε εκδώσει ο Δήμος Αγαθονησίου.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, τηλεφώνησαν από το Υπουργείο και ζήτησαν να τους αναφέρουμε πόσες άδειες οίκων ανοχής είχαμε εκδώσει ως Δήμος.

Και επειδή δεν απαντήσαμε μας έστειλαν και έγγραφο ζητώντας τα στοιχεία αυτά ,ενώ ακολούθησε και νεά ενόχληση  για να βιαστούμε επειδή έπρεπε να κλείσουν τα στατιστικά.

Ήταν μια αναφορά του Δημάρχου Αγαθονησίου, που  δικαίως απέσπασε τα χειροκροτήματα αλλά και τα  γέλια των παρευρισκομένων. Ένα περιστατικό που μας θυμίζει άλλα δύο παρόμοια, που συνέβησαν στην περιοχή μας πριν μερικά χρόνια και που δείχνουν την ασχετοσύνη των ανθρώπων της κεντρικής Διοίκησης.

Να θυμίσουμε την περίπτωση υπηρεσιακού παράγοντα του Υπουργείου Υγείας,  που όταν η Αστυπάλαια έμεινε χωρίς νοσοκομειακό όχημα, έδωσε εντολή το Περιφερειακό Ιατρείο  του νησιού να εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο Καλύμνου, θεωρώντας προφανώς ότι η Κάλυμνος με την Αστυπάλαια αποτελούν ένα νησί και συνδέονται οδικά!!

Επίσης όταν παλαιότερα σε βουλευτικές εκλογές, ζητήθηκε από Στρατιωτική υπηρεσία να διατεθεί  ελικόπτερο την ημέρα των εκλογών για την μεταφορά της φρουράς Φαρμακονησίου στη Λέρο για να ψηφίσουν, υπηρεσιακός παράγοντας έδωσε την «λύση» οι στρατιώτες να μην μετακινηθούν,να παραμείνουν στο Φαρμακονήσι  και να  ψηφίσουν στο τμήμα ετεροδημοτών Φαρμακονησίου!!