Αλέξη, δεν γελάει πια κανείς!- Γράφει ο Πάνος Βούρος

1776

%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%bf

Άρθρο που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 17  Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί.

Είναι αλήθεια, μύρισε εκλογές. Προεκλογικές υποσχέσεις (κατάντησε ανέκδοτο πια), λεονταρισμοί και ανούσιες φανφάρες. Δεν θέλω να κουράσω, για τον εξής και απλό λόγο: πως αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝΕΛ (όπως είθισται να κρίνεται αυστηρότερα η εκάστοτε εξουσία απ΄την ενναλακτική λύση της αντιπολίτευσης) έχει ήδη γράψει ιστορία υψίστης ανευθυνότητας. Και για πρώτη φορά δεν θα αναφερθώ πολιτικά σε αυτήν την κυβέρνηση αλλά κοινωνικά, εθνικά και θρησκευτικά. Θεωρώ υπερβολή και πολυτέλεια πια να κρίνεται ένα τέτοιο επικίνδυνο και ανομοιογενές ιδεολογικό συνονθύλευμα πολιτικά!

Όποτε και αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός (ή ‘εκβιαστεί’ απ΄τους θεσμούς) να πάει σε εκλογές, η πανωλεθρία είναι γνωστή. Όχι τόσο πια για τις μνημονιακές και φορολογικές του εμμονές, για τα τερατώδη ψέμματα του και την παντελής έλλειψη στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού (τα ίδια παντελάκη μου..), αλλά για την ανοχή και υπουργοποίηση παρακαλώ(!) της όλης καφενειακής, ανθελληνικής και ξεδιάντροπης νοοτροπίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα του. Μια νοοτροπία που φλερτάρει εμμέσως πλην σαφώς και με τις πιο ακραίες πτυχές της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, αφενός και εμφανώς κουρασμένος απ΄την δημοφιλική του αποδόμηση- και αφετέρου απ΄την ανικανότητα αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων, άρχισε το τελευταίο διάστημα να αδιαφορεί, να βαριέται, και συχνά-πυκνά να πουλλά και πνεύμα με την όλη τραγελαφική κατάσταση που έχει επέλθει ο τόπος (ακόμη θυμάμαι το σούσουρο με την επίσκεψη Ομπάμα). Θα ήμουν στο πλευρό του – και χωρίς την ψήφο μου, αν υπήρχε μια στοιχειώδης πολιτική αντίληψη για τα κρίσιμα ζητήματα που προστάζουν αποφασιστικές και ειλικρινείς παρεμβάσεις. Δυστυχώς όμως, ανταυτού, προτίμησε να θυσιάσει αξίες και θυσίες του λαού για μια καρέκλα. Προτίμησε να χάσει και το τελευταίο ίχνος τσίπας και αξιοπρέπειας για να προστατεύσει το κοινοβουλευτικό όνειρο των φίλιδων, των πολάκηδων, των ζουράριδων. Θεός φυλάξει.

Τον πρόεδρο Κούγκη, ο ‘μνημόνιο μόνο νεκρός’ και ο ‘δεν θα γίνω η πολιτική πόρνη του Τσίπρα και Σαμαρά’ τον έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του. Οι δε φαιδρότητες του συριζικού συστήματος ‘λεω ότι θέλω και ας είμαι βουλευτής’, έγιναν πλέον ρουτίνα. Μέχρι και στην Αννίτα έφτασε η χάρη τους. Όμως αυτό που δεν ξανάγινε ποτέ, είναι να καλείς τον κόσμο να απεργήσει στα μέτρα που -ενώ πονούσες- ψήφισες. Μοναδικό!!! Θα γίνει σύντομα και θέμα ανάλυσης της ψυχιατρικής επιστήμης. Δεν φταίνε οι άνθρωποι, πιστέψτε με δεν γνωρίζουν, και δεν έχουν και κανένα ενδοιασμό πια να παίζουν με τη σοβαρότητα και την λεπτότητα του κοινοβουλευτικού μας θεσμού. Κοροιδεύουν ασυστόλως, και καταπατούν την νομιμότητα στο όνομα της μοναδικής ‘Αριστερής’ λύσης για τον τόπο. Και δώσε εμείς τον ύπνο του Δικαίου!

Σήμερα όμως έγιναν και επικίνδυνοι. Δεν είναι μόνο το μνημόνιο- αφού το ίδιο μνημόνιο (αυτό που ευλόγησε και ο ευφυής τουρίστας Βαρουφάκης) που θυμίζει την πιο light έκδοση του κακού Σαμαρά θα διαχειριστεί αύριο και η Νέα Δημοκρατία. Και είναι ένα μεγάλο θέμα το τί θα κάνει με τις καυτές πατάτες που φρόντισε να βράσει καλά η σημερινή μας κυβέρνηση. Το ζήτημα πια είναι πως τα πράγματα στην Ελλάδα πήραν πολύ άσχημη τροπή.

Δεν είναι αστείο πια Αλέξη.. τύπου Λέσβος ή Μυτιλήνη για να περάσει η ώρα. Δεν ελέγχεις πλέον τίποτα. Ούτε το κόμμα σου, ούτε το μεταναστευτικό, ούτε τη σημαία για καραβόπανο, ούτε αν χάσουμε λίγα νησάκια μωρέ, ούτε τους ‘αθώους’ παρασυρόμενους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μα ούτε και τις διπλωματικές προκλήσεις Τουρκίας-Αλβανίας-Βουλγαρίας. Γιατί μας κατάντησες ένα ξέφρενο αμπέλι κ. πρωθυπουργέ; Με ποιό δικαίωμα και ως πότε κ. πρωθυπουργέ;

Αγαπητέ Αλέξη έπαιξες με τη φωτιά και τα έχασες όλα! Μην παίζεις άλλο με τον  τόπο! Η πτώση έρχεται, και θα είναι δυστυχώς για σένα τόσο απότομη που δεν θα ‘χει καμία ηθική επιστροφή.

Αγαπητέ Αλέξη, φύγε τώρα, και φύγε γρήγορα – πριν σε πιάσει απαγορευτικό στη Νίσυρο!!!

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός