Η Daily Mail υμνεί τη φθινοπωρινή γοητεία της Ρόδου και της Τήλου.

663

Βρετανός δημοσιογράφος επισκέφθηκε τη Ρόδο στις αρχές Οκτωβρίου και εντυπωσιάστηκε από τους αιώνες ιστορίας που αποτυπώνονται στα μνημεία της Παλιάς Πόλης

Τη φθινοπωρινή γοητεία της Ρόδου και της Τήλου υμνεί η ηλεκτρονική έκδοση της κορυφαίας βρετανικής εφημερίδας Daily Mail απαριθμώντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν τα δύο νησιά τους ιδανικούς φθινοπωρινούς προορισμούς.

Από την Παλιά Πόλη της Ρόδου με το ‘εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον’ μέχρι την Τήλο που χαρακτηρίζει ως ‘ήσυχο καταφύγιο με απομονωμένες παραλίες, άγρια λουλούδια, απομακρυσμένα μοναστήρια και μαγευτική θέα στη θάλασσα’, ο δημοσιογράφος Julian Robinson προβάλει τα δύο νησιά ως τους ιδανικούς φθινοπωρινούς προορισμούς για ρομαντικές αποδράσεις μέσα από ένα εκτενές αφιέρωμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος επισκέφθηκε τη Ρόδο στις αρχές Οκτωβρίου και εντυπωσιάστηκε από τους αιώνες ιστορίας που αποτυπώνονται στα μνημεία της Παλιάς Πόλης, την πανέμορφη θέα από την Ακρόπολη της Λίνδου και το πλήθος δραστηριοτήτων που διαθέτει ο προορισμός. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: ‘Μια ξενάγηση αποκαλύπτει κρυμμένους θησαυρούς σε κάθε γωνία· από αρχαία αγάλματα και μαρμάρινα οικόσημα έως κρήνες, τζαμιά και χαμάμ…’.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το κοντινό νησί της Τήλου και να μαγευτεί από τη γαλήνια ατμόσφαιρα, τα κρυστάλλινα νερά και τα ανεξερεύνητα τοπία. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο ‘Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Τήλος αποτελεί σταθερή πηγή έμπνευσης για ποιητές και ζωγράφους κατά τη διάρκεια των ετών. Οι λόφοι και οι κοιλάδες γεμίζουν με το μεθυστικό άρωμα των άγριων βοτάνων και λουλουδιών, οι πιο απομακρυσμένες ακτές αποτελουν το ιδανικό καταφύγιο για τα πουλιά και τη θαλάσσια ζωή, ενώ στις υπέροχες παραλίες του νησιού επικρατεί μια σπάνια ηρεμία – ειδικά το φθινόπωρο’.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι στη Ρόδο και την Τήλο διοργάνωσε και υλοποίησε η Marketing Greece σε στρατηγική συνεργασία με την Aegean και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της Marketing Greece με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: newmoney.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός