Σκληρή και καυστική απάντηση του Δημάρχου Ι.Γαλουζή με δτ στον Ι.Μαστροκούκο για τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.

1042

Από το Γραφείο Δημάρχου Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου  με τίτλο “Ο  ΣΚΟΠΟΣ  ΑΓΙΑΖΕΙ (;)  ΤΑ ΜΕΣΑ” που αποτελεί απάντηση στα όσα είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκος στην τηλεοπτική εκπομπή  «Εν Καλύμνω»  στις 02  Δεκεμβρίου2016:

%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%b4%ce%b9

Ο  ΣΚΟΠΟΣ  ΑΓΙΑΖΕΙ (;)  ΤΑ ΜΕΣΑ”

Με  αφορμή την τηλεοπτική εμφάνιση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην τηλεοπτική εκπομπή  «Εν Καλύμνω»  στις 02  Δεκεμβρίου ,οφείλουμε να κάνουμε μερικές επισημάνσεις .

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εμφανίστηκε να αγνοεί τη διαδικασία έκδοσης εντάλματος προπληρωμής λέγοντας πως του κάνει εντύπωση το γεγονός  ότι το χρηματικό ένταλμα κόπηκε στο όνομα της συζύγου του Δημάρχου κας Λογιωτάτου Δέσποινας και μάλιστα στο ποσό των 10.000 ευρώ, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγος του Δημάρχου είναι υπάλληλος του δήμου και για τον λόγο αυτό ορίστηκε υπόλογος, δηλ. εγγυητής του συγκεκριμένου ποσού.

Προσπάθησε δηλαδή να δημιουργήσει εντυπώσεις ασκώντας μικροπολιτική. Είναι όμως γνωστό ότι ο δήμαρχος Καλυμνίων και η σύζυγος του κα Λογιωτάτου Δέσποινα θα πάνε στην Αμερική μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του Tarpon Springs κου Αλαχούζου. Τα  έξοδα μετακίνησης και παραμονής τους θα καλυφθούν από το Δήμο του Tarpon Springs , ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της υπόλοιπης αποστολής, θα καλυφθούν από το ως άνω ποσό.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 172 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/06), με το οποίο ορίζονται τα εξής:

«1. Με απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ή του κοινοτικού συμβουλίου μπορεί να εγκρίνεται η έκδοση ενταλμάτων προπληρωμής για την αντιμετώπιση δαπανών, γενικά, εφόσον η πληρωμή με τακτικό ένταλμα στο όνομα του δικαιούχου είναι αδύνατη ή απρόσφορη.

  1. 2. Τα εντάλματα προπληρωμής εκδίδονται στο όνομα δημοτικών ή κοινοτικών υπαλλήλων.»

ΣΕΝΑΡΙΟ  1ο . Αν μετά από είκοσι τόσα  χρόνια δημοτικός σύμβουλος ,πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για οκτώ χρόνια και επικεφαλής παράταξης αγνοεί τυπικές διαδικασίες, πως διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο; Μπορεί ο καλυμνιακός λαός να εμπιστευτεί τις τύχες του σε πολιτικό με άγνοια των βασικών λειτουργιών του Δήμου;

ΣΕΝΑΡΙΟ  2Ο. Κατά τη γνώμη μας, ο  επικεφαλής γνωρίζει τη διαδικασία έκδοσης εντάλματος προπληρωμής αλλά εσκεμμένα παρουσιάζεται να την αγνοεί. Σκόπιμα δηλαδή δεν αναφέρει την αλήθεια στο βωμό της μικροπολιτικής, οπότε τότε πράγματι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Εξάλλου στέλεχος της παράταξης του είναι αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ,γεγονός που ενισχύει τη γνώμη μας ότι  γνώριζε τη διαδικασία .

Με βάση το πρώτο σενάριο έχει άγνοια των διαδικασιών ,ενώ με βάση το δεύτερο  δεν λέει την αλήθεια .Και στις δύο περιπτώσεις είναι εντελώς ακατάλληλος να διαχειριστεί τις τύχες του λαού μας και μάλιστα σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους.

 

Ας μην ξεχνάμε δε την εντελώς ανεύθυνη –αν μη τι άλλο – εκ μέρους του στάση ως υπεύθυνου των πολιτιστικών στην συμμετοχή  του νησιού μας στα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» στην Ιταλία, για την «χρηστή» διαχείριση του οποίου ήταν απόλυτα υπεύθυνος. Τα στοιχεία υπάρχουν για όποιον ενδιαφέρεται.

Η  πραγματικότητα είναι μία .Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το σοβαρό θεσμικό ρόλο που έχει και συνεχώς διολισθαίνει σε λαϊκίστικες τοποθετήσεις . Απευθύνεται εσκεμμένα στα πιο ταπεινά ένστικτα .Δική του η επιλογή , δικές του οι ευθύνες.

Εμείς συνεχίζουμε στο ρόλο που μας έταξε ο καλυμνιακός λαός, που δεν είναι άλλος από τη μεθοδική προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του και επαναφορά της Καλύμνου σε τροχιά ανάπτυξης.

Από το γραφείο τύπου & επικοινωνίας