GREXIT: Η κινδυνολογία των Ευρωλάγνων είναι παράλογη-Γράφει ο Μανώλης Γαλανομάτης

1235

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82

Άρθρο που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 18  Μαρτίου 2017 που κυκλοφορεί.

 Η Έξοδος απ’ την ΕΕ είναι αναγκαία συνθήκη (=πρέπει να βγούμε απ την ΕΕ), αλλά όχι ικανή συνθήκη (=αυτό δεν αρκεί). Πρέπει προσέτι ο λαός να πάρει την τύχη  της Χώρας στα χέρια του

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι από τη μια αποδείξουμε,ότι η κινδυνολογία των Ευρωλάγνων είναι παράλογη,από την άλλη προσφέρουμε απάντηση-λύση στο ερώτημα-ζήτημα: Τι γίνεται μετά την Έξοδο της Χώρας μας απ’ την ΕΕ.

1) Η ουσία της κινδυνολογίας των Ευρωλάγνων

Από λογική άποψη η κινδυνολογία των Ευρωλάγνων συνίσταται στην διαμόρφωση της θεωρίας του μονόδρομου (σε πείσμα κάθε λογικής ανάλυσης),ώστε όσο κακή κι αν γίνει η παραμονή μας στην ΕΕ,να είναι αν όχι αποδεκτή τουλάχιστον ανεκτή απ τον Ελληνικό λαό.

Από πολιτική άποψη η κινδυνολογία των Ευρωλάγνων ξεκινάει από την  πεποίθηση τους ,ότι η ΕΕ είναι το πολιτικό στήριγμα της ΆρχουσαςΤάξης της Χώρας,που εγγυάται τα προνόμια της ενάντια στον εχθρό-λαό.

Απεναντίας η Έξοδος από την ΕΕ ανοίγει τον δρόμο σε ανεξέλεγκτες, ανεπίστροφες και δυσάρεστες για την εγχώρια Πλουτοκρατία καταστάσεις.

 2) Το σόφισμα της κινδυνολογίας των Ευρωλάγνων

Οι Ευρωλάγνοι μιλώντας για το υποθετικό ΚΑΚΟ της Εξόδου απ την ΕΕ εννοούν,ότι πάλιν (= και εκτός ΕΕ) θα κυβερνάνε αστοί Πολιτικοί με αντιΕυρωπαική δορά (=προβιά) ,αλλά με αφοσίωση στο Δυτικό Σύστημα.
Τότε  φυσικά θα προκύψει και πάλιν ΚΑΚΟ.

Εδώ οι Ευρωλάγνοι θα πρέπει ν αποδείξουν,ότι το ΚΑΚΟ προέρχεται από την Έξοδο από την ΕΕ και όχι από τον περιορισμό της Εξόδου σε αστικά πλαίσια (=με ιερή αφοσίωση στο Δυτικό Σύστημα) με Διεύθυνση αστών Πολιτικών.

Όταν εξετάζομε μια υποθετική κατάσταση (π.χ Έξοδος απ την ΕΕ),πρέπει να εξετάζομε όλα τα ενδεχόμενα,που λειτουργούν ως όροι αυτής της υποθετικής κατάστασης.

Οι Ευρωλάγνοι εξετάζουν μόνο το ενδεχόμενο μετά την Έξοδο απ την ΕΕ να κυβερνάνε αστοί πολιτικοί αφοσιωμένοι στο Δυτικό Σύστημα και φυσικά βγάζουν  το συμπέρασμα που θέλουν.

Αυτό είναι σοφιστεία.

 

3) Το περιεχόμενο της κινδυνολογίας των Ευρωλάγνων

Το ενδεχόμενο ΚΑΚΟ της Εξόδου είναι να διατηρηθεί η Εθνική Οικονομία με αστική Διεύθυνση.

Τότε προφανώς επειδή η Εγχώρια Αστική Τάξη θα προσπαθήσει να σφετεριστεί το σύνολο της Υπεραξίας (=τα συνολικά κέρδη της εκμετάλλευσης) [μέρος τωνοποίων διέφευγε προηγούμενα προς την Γερμανία],για την Εργατική Τάξη δεν θα υπάρχει ουσιώδης διαφορά στο βιοτικό της επίπεδο.

Επί πλέον οι αστοί Πολιτικοί θα θελήσουν να πληρώνουν τα χρέη της Ελλάδας στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες [γιατί αν δεν τα πληρώσουν σταματήσει κάθε πίστωση απ τις Δυτικές χώρες].

Τα ελλείμματα του Προυπολογισμού οι αστοί Πολιτικοί θα θελήσουν να τα καλύψουν με συνεχείς φορολογίες και με το νέο όπλο που θα έχουν τότε στα χέρια τους : την συνεχή υποτίμηση του εθνικού Νομίσματος.

Επομένως με Διεύθυνση των αστών Πολιτικών σαφή άνοδο του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού δεν θα έχομε με την Έξοδο απ’ την ΕΕ.

Τότε οι Ευρωλάγνοι εμφανίζονται ως δικαιωμένοι φορτώνοντας την αποτυχία στην Έξοδο από την ΕΕ,ενώ η αποτυχία θα οφείλεται στο, ότι την Έξοδο διαχειρίζονται αστοί Πολιτικοί με αντιΕυρωπαική δορά.

 

4) Η Έξοδος απ’ την ΕΕ (Grexit) ως εν δυνάμει ΚΑΛΟ

Το Grexit ως εν δυνάμει ΚΑΛΟ ξεκινάει απ την λογική υπόθεση,ότι οι αντιΕυρωπαιστές Πολιτικοί,που θα κυβερνήσουν μετά την Έξοδο της Χώρας απ’  την ΕΕ ανεξαρτήτως Πολιτικής Ιδεολογίας δεν θα είναι αφοσιωμένοι στο Δυτικό Σύστημα (διαφορετικά η παρακάτω επιχειρηματολογία ακυρώνεται)]
Η Έξοδος  απ την ΕΕ υποδεικνύει στην πολιτική πρακτική τον δρόμο της λαϊκής ευημερίας (=ό,τι στην επόμενη παράγραφο παρουσιάζομε ως πρόταση-λύση)

Η υπόδειξη αυτή περιλαβαίνει τα εξής στοιχεία:

Α) Επειδή με την Έξοδο απ την ΕΕ σταματάει η όποια χρηματοδότηση απ’ την ΕΕ, υποχρεωτικά ακολουθεί από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αναστολή για κάποια χρόνια των όποιων πληρωμών χρεών προς τους ξένους.

Αυτή η κίνηση πρακτικά διδάσκει την ανάγκη μονομερούς διαγραφής του Χρέους, γιατί όλοι καταλαβαίνουν,ότι απλώς αναβάλλεται αυτό που πρέπει να γίνει τώρα,γιατί αποκλείεται η Ελλάδα σε 5-10 χρόνια (παρά την όποια Ανάπτυξη)  να είναι τόσο πλούσια,ώστε να θυσιάσει 375 δις Ευρώ στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες!

Β) Η επιστροφή στην δραχμή δίνει την δυνατότητα στην Ελληνική Κυβέρνηση να μανουβράρει με το Εθνικό Νόμισμα για κάλυψη κάποιων κενών του Προυπολογισμού και διευκόλυνση των Ελληνικών εξαγωγών.

Η κίνηση αυτή διδάσκει,ότι πρέπει ν’  αρχίσει δυναμική Ανάπτυξη της Εθνικής ΥΛΙΚΗΣ

Παραγωγής , γιατί μόνον αυτή μπορεί σίγουρα να δώσει τον αναγκαίο Εθνικό Πλούτο,για να αποφευχθεί η όποια υποτίμηση του Νομίσματος να εξελιχθεί σε πληθωριστικό φαινόμενο.

Γ) Με τη σειρά της η ανάγκη δυναμικής Αύξησης της ΥΛΙΚΗΣ Παραγωγής διδάσκει
την ανάγκη για Εθνικοποιήσεις και ένα ωρισμένο Προστατευτισμό της Εγχώριας Παραγωγής
5) Η πρόταση διεξόδου της Εξόδου (απ την ΕΕ)

Α) Μονομερής διαγραφή του χρέους (=διαγραφή του χρέους μόνο με δική μας απόφαση)

Το κύριο πρόβλημα είναι πού η Χώρα μας απευθύνεται για βοήθεια μετά την μονομερή διαγραφή του χρέους;

Προφανώς  η Χώρα μας απευθύνεται στους αντιπάλους της Δύσης [ευτυχώς ο μονοπολικός κόσμος έληξε!],όχι (κυρίως) για δάνεια,αλλά για κοινές Επιχειρήσεις στην Ελλάδα,όπου οι ξένοι Επενδυτές [που θα είναι ή Κράτη ή κρατικές Εταιρείες] θα πληρώνονται με ένα μέρος των κερδών των κοινών Επιχειρήσεων [ενώ το  υπόλοιπο θα πηγαίνει κατ ευθεία στο Κρατικό Ταμείο]

Β) Συγκέντρωση Κεφαλαίου

Η συγκέντρωση κεφαλαίου μπορεί να μεγαλώσει κατακόρυφα με:Εθνικοποιήσεις όλων των μεγάλων Παραγωγικών μονάδων ανεξαρτήτως καθεστώτος Ιδιοκτησίας,Εθνικοποίηση του εξωτερικού Εμπορίου και συναγωγή όλων των Τραπεζών σε μία Κρατική Τράπεζα.

Γ) Τεχνολογία Παραγωγής

Η χαμηλή Τεχνολογία Παραγωγής της Χώρας μας αντιμετωπίζεται με συμβολαιογραφική υποχρέωση των ξένων Επενδυτών των κοινών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα να προσφέρουν πρόσβαση στην Τεχνολογία των κοινών Επιχειρήσεων στους Έλληνες Επιστήμονες και Τεχνικούς.

Δ) Προσωρινός Προστατευτισμός

Μέχρις ότου η Χώρα μας αποκτήσει την απαιτούμενη Τεχνολογία Παραγωγής πρέπει να επιβληθεί Προστατευτισμός όχι μόνο στην βάση της φορολόγησης,αλλά και των διοικητικών μέτρων.