Ξεκίνησε στην Κάλυμνο το τριήμερο εκδηλώσεων της «Συνάντησης των Απανταχού Καλυμνίων 2017»

2375

Ξεκίνησε χθες Σάββατο  το τριήμερο εκδηλώσεων (22-24 Ιουλίου 2017) της «Συνάντησης των Απανταχού Καλυμνίων 2017» που διοργανώνεται από το Δήμο Καλυμνίων και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Στήριξη παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Χορηγός η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Καλύμνου (ΑΝΕΚ).

Χθες Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 ,στις 7.30 το απόγευμα  στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μαρία Βάλλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Μητροπολίτη κκ Παϊσίου. Ακολούθησε ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ο οποίος μετά τον χαιρετισμό του  κάλεσε στην εξέδρα τους εκπροσώπους όλων των παροικιακών Καλυμνιακών Συλλόγων,Ενώσεων και Σωματείων ,οι οποίοι και αυτοσυστήθηκαν.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Γενικό Διευθυντή της Γ.Γ Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλη Κόκκινο και από το Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς το συμπατριώτη μας Χρυσόστομο(Κρις) Αλαχούζο.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθηναν ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης,η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ρόδου Κατερίνα Χατζηστρατή, ο πρώην Δήμαρχος Μιχαήλ Ζαίρης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» Παναγιώτης Γιαμαίος με θέμα «Η διαχρονική συμβολή του Απόδημου Ελληνισμού στην Αναπτυξιακή πορεία τςη Μητροπολιτικής Ελλάδας». Ο Παναγιώτης Γιαμαίος έκανε ειδική αναφορά στο σύγχρονο ευεργέτη της Καλύμνου το Γιάννη Χαλίκο .Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Χαλίκος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετσιμό ,καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους.

Στη συνέχεια ακολούθησε η υποβολή  προτάσεων  από τους εκπροσώπους των παροικιακών Καλυμνιακών Συλλόγων,Ενώσεων και Σωματείων και όχι μόνο. Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή από το Δήμαρχο βιβλίων και αναμνηστικών

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δείπνο στο  Elena Village.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι στην είσοδο του Αναγνωστηρίου υπήρχε έκθεση Φωτογραφίας με δυο θεματικές:

-Η Κάλυμνος κατά την Ιταλοκρατία μέχρι την Ενσωμάτωση

-Η Κάλυμνος της διασποράς.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν οι Μ.Κυράννης και Νικόλαος Κουτελλάς.

Το σημερινό πρόγραμμα Κυριακή 23 Ιουλίου περιλαμβάνει:

Δείτε φωτορεπορτάζ από την χθεσινή εκδήλωση