Η ανακοίνωση του Δήμου Καλυμνίων για την εκπομπή «Αλάτι της Γης»και το εντυπωσιακό «γλέντι στην Κάλυμνο»που προβλήθηκε από τη ΕΡΤ1 ανήμερα Δεκαπενταύγουστου:

1532

Από το Γραφείο τύπου και Επικοινωνίας του Δημάρχου Καλυμνίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την εκπομπή «Αλάτι της Γης»και εντυπωσιακό «γλέντι στην Κάλυμνο»που προβλήθηκε από τη ΕΡΤ1 ανήμερα Δεκαπενταύγουστου:

Προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη  ,15/08/2017,η εκπομπή «Το αλάτι της γης». Μια εκπομπή λαογραφικού και πρωτίστως πολιτιστικού χαρακτήρα στην οποία προβάλλονται τόποι ,άνθρωποι, ήθη και έθιμα. Για την πραγματοποίηση αυτής της εξαιρετικής εκπομπής συνεργάστηκαν με άψογο τρόπο δεκάδες συμπατριωτών μας (μουσικοί, τραγουδιστές ,χορωδοί κ.α). Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Λυκείου Ελληνίδων-τοπικό παράρτημα- ιδιαίτερα δε της ακάματης και θαλερής προέδρου Πόπης Μαύρου. Εξαιρετικός ο παρουσιαστής Λάμπρος Λιάβας ,καθώς δημιούργησε ένα αριστούργημα που προβάλλει το νησί μας .

Σημαντικός υπήρξε και ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής ,η οποία αγκάλιασε από την αρχή της ιδέα  της  υλοποίησης  της  συγκεκριμένης εκπομπής .Η δημοτική αρχή στήριξε καθοριστικά το εγχείρημα  οικονομικά ,ηθικά αλλά και με κάθε πρόσφορο τρόπο. Πιστή στις αρχικές διακηρύξεις της η δημοτική αρχή ,η οποία από τις πρώτες μέρες ανάληψης της αρχής μίλησε για την ανάγκη μιας άλλης ματιάς, μιας άλλης προσέγγισης των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου μας .Μια προσέγγιση η οποία δικαιώνεται και με τις φετινές επιλογές της επιτροπής πολιτισμού. Η Δημοτική Αρχή έχει δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον ,υποστηρικτικό όλων όσοι θέλουν να προάγουν το πολιτισμό του τόπου μας .

Για μας ο πολιτισμός είναι επένδυση. Επένδυση με όρους μέλλοντος.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησης  αυτής της εκπομπής.

Ρεπορτάζ για την εκπομπή αλλά και όλη την εκπομπή μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ