Οι νέοι σεφ του Νοτίου Αιγαίου δημιουργούν: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef της χρονιάς.

1314
Ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία επιλογής του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη, για την ανάδειξη του νέου σεφ της χρονιάς.

Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Irene Palace . Συμμετείχαν έξι νέοι και ταλαντούχοι Ροδίτες σεφ υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και με εμπειρία στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, με αποτέλεσμα ο πήχης να έχει ανέβει ήδη ψηλά για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πέρσι, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον  τίτλο του European Young Chef 2016.

Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν ήταν οι: Κατερίνα Καραγιάννη, Βαγγέλης Καλογήρου, Σπύρος Κουγιός, Κώστας Μαριάς, Κατερίνα Νικηταρά και Δημήτρης Στράτος, ενώ ο νικητής δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος.

Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, φρέσκα ζυμαρικά και θαλασσινά, τα οποία μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη φαντασία.

Τις γευστικές δημιουργίες τους, έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, ο Θανάσης Αχιολάς και ο Νίκος Κλαδογένης, μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου. Στην πρώτη αυτή διαγωνιστική διαδικασία, τίμησε με την παρουσία του και ο Σταμάτης Μισομικές, χωρίς ωστόσο να έχει το δικαίωμα βαθμολόγησης.

Ο επόμενος σταθμός είναι η Κως, όπου την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου Κώοι νέοι σεφ θα διαγωνιστούν στο Κτήμα Τριανταφυλλοπούλου για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.

Θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί στη Σαντορίνη και την Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη,  θα επιλεγεί μεταξύ των νικητών των τεσσάρων διαγωνισμών,  στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σύρου, όπου  στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μυταρέα καθώς και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου.