Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή του Δανού Καθηγητή ιατρικής Jan Larsen  που επί 25 χρόνια διοργανώνει στην Κάλυμνο ιατρικά σεμινάρια με ιατρούς από τη Δανία και τη Σουηδία.

945

Video με το χορό του μηχανικού από το ΛΕΚ

 

Χθες Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30, το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση- δεξίωση κατά την οποία τιμήθηκε ο  Δανός Καθηγητής Ιατρικής Jan Larsen για την προσφορά του στο νησί της Καλύμνου.

Ο καθηγητής Jan  Larsen από το 1992, ανελλιπώς και κάθε χρόνο, διοργανώνει και διεξάγει εβδομαδιαία ιατρικά σεμινάρια με ιατρούς από τη Δανία και τη Σουηδία.

Τα σεμινάρια αυτά αφορούν στην ψυχολογία του ασθενούς και στον τρόπο υποδοχής του από τον γενικό ιατρό, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να παραπεμφθεί σωστά όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Τα σεμινάρια αυτά είναι τόσο αξιόλογα που η παρακολούθησή τους κρίθηκε υποχρεωτική στις ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων της Σουηδίας.

Στα 25 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης αυτών των σεμιναρίων στην Κάλυμνο, ο καθηγητής Jan Larsen έχει φέρει στο νησί μας μεγάλο αριθμό σκανδιναβών ιατρών. Αυτοί οι υψηλού επιπέδου επισκέπτες μεταφέρουν στις πατρίδες τους τις εμπειρίες τους και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την Κάλυμνο μεταφέροντας τόσο τις ομορφιές του νησιού όσο και τις άριστες εντυπώσεις που σχηματίζουν.

Η εκδήλωση –δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και φιλόξενο κήπο δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου KALYDNA ISLAND HOTEL και ήταν μία προσφορά των ιδιοκτητών του Ξενοδοχείου Γιώργου και Νίκου Κουντούρη.

Την άρτια διοργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη του Ξενοδοχείου Μαρίνα Γ.Κουντούρη.

Στην εκδήλωση αυτή, το Δήμο Καλυμνίων που τίμησε το Δανό Καθηγητής Ιατρικής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας καθόσον λόγω εκτάκτου κωλύματος που παρουσιάστηκε ,ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής δεν κατάφερε να παραβρεθεί.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρίνα Γ.Κουντούρη  υπεύθυνη του Ξενοδοχείου KALYDNA ISLAND HOTEL ως οικοδεσπότης.

 Η Μαρίνα Κουντούρη έκανε μία σύντομη παρουσίαση του Καθηγητής Ιατρικής Jan Larsen και την προσφορά του στην Κάλυμνο, ενώ στη συνέχεια του προσέφερε μπρούτζινο αναμνηστικό με την Κάλυμνο.

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας ο οποίος ευχαρίστησε τον Jan Larsen για την προσφορά του στην Κάλυμνο όλα αυτά τα χρόνια και του επέδωσε τιμητικό δίπλωμα, αναμνηστική πλακέτα και ένα Καλύμνικο σφουγγάρι.

Στο βήμα ακολούθησε το τιμώμενο πρόσωπο ο Δανός Καθηγητής Ιατρικής Jan Larsen ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Καλυμνίων για την τιμή που του έκανε καθώς και την οικογένεια Κουντούρη ,με την οποία όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε άψογα και του προσέφερε κάθε διευκόλυνση μέσα από το Ξενοδοχείο για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των σεμιναρίων και την ευχάριστη παραμονή των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια με πολύ γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε την Κάλυμνο γι’ αυτές τις δραστηριότητες ,την αγάπη του γι’αυτή αλλά ενώ με πολύ παραστατικό τρόπο περιέγραψε τις όμορφες στιγμές στην Κάλυμνο.

Μετά το πέρας του χαιρετισμού του επέδωσε 2 αναμνηστικά αγαλματίδια στην Μαρίνα Κουντούρη και στον Αντιδήμαρχο Μικέ Ρήγα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το δικό τους χορευτικό χρώμα τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου με νησιώτικους τοπικούς χορούς αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παρισταμένων. Και φυσικά από το πρόγραμμα τους δεν έλειψε ο χορός του μηχανικού . Στη συνέχεια παρατέθηκε μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα.

Δείτε το video με το χορό του μηχανικού.