Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στην πόλη της Ρόδου.

1237

Καίγεται ο λόφος του Μόντε Σμιθ – Η φωτιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή – Υπάρχει μπλακ άουτ στο κέντρο της Ρόδου

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου αυτή την ώρα στην περιοχή των Κρητικών, καθώς ξέσπασε φωτιά λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στον λόφο του Μόντε Σμιθ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα, υπάρχει μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης, το οποίο συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται είκοσι πυροσβέστες με δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και οχήματα του δήμου σε μια γιγάντια επιχείρηση για να μην επεκταθεί η φωτιά στις παρυφές της πόλης. Επίσης, εθελοντικές ομάδες και πολίτες συνδράμουν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως προς την πλευρά του Αρχαίου Σταδίου και του ευρύτερου αρχαιλογικού χώρου, ώστε να μην περάσει η πύρινη λαίλαπα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσουν άμεσα σπίτια.

Πηγή: rodiaki.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός