Θα θυμηθούν την αξιοποίηση των Θερμοπηγών Καλύμνου παραμονές των δημοτικών εκλογών!!

910

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο  Παρασκευή 6-8 Οκτωβρίου 2017 το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής» που διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής και στηρίχθηκε από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητή Δερματολογίας, κ. Κ. Κουσκούκη.

Ένα Συνέδριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κάλυμνο, που διαθέτει μία από τις 38 Ιαματικές Πηγές της Χώρας, που έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Στο Συνέδριο αυτό, που άμεσα συνδέεται και με την ανάπτυξη και τις προοπτικές του  Ιαματικού Τουρισμού, δεν υπήρξε καμία εκπροσώπηση από την Κάλυμνο.

Δυστυχώς το ενδιαφέρον για  σημαντικά έργα που αφορούν στο νησί και θα δώσουν την άλλη διάσταση στην Ανάπτυξη είναι μηδαμινό και οι όποιοι σχεδιασμοί κατά καιρούς έχουν υπάρξει, μπήκαν στο συρτάρι με τα αζήτητα.

Αν και οι θερμοπηγές Καλύμνου εδώ και 2 χρόνια έχουν πιστοποιηθεί, καμία ενέργεια δεν έχει προχωρήσει για την αξιοποίηση τους.

Πάντως ένα είναι σίγουρο, ότι παραμονές εκλογών, όλες οι Παρατάξεις που θα συμμετέχουν, θα έχουν την αξιοποίηση των θερμοπηγών και του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου στα προγράμματα τους!!

( Από ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)