Την αποχώρηση του από την παράταξη Ι.Μαστροκούκου προανήγγειλε ο Ιωάννης Μαγκάκης.

1533

Εξελίξεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες, στην Παράταξη του Ι.Μαστροκούκου, που έχουν να κάνουν με τη συνοχή της.

Αυτό προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας,  Ιωάννη Α. Μαγκάκη σε ρεπορτάζ του Μάμα Χαραμντά που προβλήθηκε στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ο Γιάννης Μαγκάκης βρέθηκε στην Κω. Σκοπός του ταξιδιού αυτού, η παρουσία του στο Γραφείο της Ανακρίτριας Κω, κατόπιν κλήσεως που έλαβε για να απολογηθεί  για την πράξη της απόπειρας απιστίας σχετική με την υπηρεσία, τελεσθείσα από κοινού, με τους  Δ.Διακομιχάλη, Ι.Γαλουζή και 13 δημοτικούς σύμβουλους της περιόδου 2011(δηλαδή όσων ψήφισαν  την 169/2-8-2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, που κήρυττε την απαλλοτρίωση εδαφικής έκτασης 34.261,04 τμ στον χώρο του ημιτελούς έργου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες).

Μία υπόθεση που ήλθε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία του Γεωργίου Ρούσσου, Μιχαήλ Λελέκη, Ιωάννη Μαστροκούκου, Μιχαήλ Μπούκη, Αγαπητού Σκουμπουρδή και Σακελλαρίου Ζερβού ,δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας την περίοδο 2011.

Κατά την επιστροφή του στην Κάλυμνο,  το μεσημέρι της Τετάρτης , σε δηλώσεις του στο δημοσιογράφο Μάμα Χαραμαντά, ο Γιάννης Μαγκάκης προανήγγειλε την αποχώρηση του από την Παράταξη του Ι.Μαστροκούκου.

Συγκεκριμένα  ο Γιάννης Μαγκάκης είπε:

Πήγαμε να καταθέσουμε στον Ανακριτή για την περιβόητη υπόθεση ΧΥΤΑ,των καταγγελιών  Ρούσσου, Μαστροκούκου, Λελέκη, Ζερβού, Σκουμπουρδή. Ήταν μία από τις αρχικές ενέργειες της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και έπεται συνέχεια.

Από την αρχή που ανακατεύτηκα με την πολιτική στην Κάλυμνο , είχα δηλώσει ότι ποτέ δεν πρόκειται να βρεθώ στα δικαστήρια ως μηνυτής κάποιου συναδέλφου.

Δυστυχώς υφιστάμεθα ακόμη την εκδικητική ,θα έλεγα, διάθεση του κ. Ρούσσου και της παρέας του.

Ακολούθως ο Μάμας Χαραμαντάς έθεσε σχετικά ερωτήματα, αναφορικά με τις σχέσεις του, με την Παράταξη Μαστροκούκου στην οποία ανήκει και στις οποίες απάντησε ο Ι. Μαγκάκης.

Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό διάλογο:

Μ.Χαραμαντάς: Θα κάνετε κάτι ,γιατί ανήκετε και στην παράταξη Μαστροκούκου εσείς;

Ι.Μαγκάκης: Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Μ.Χαραμαντάς: Θα έχουμε εξελίξεις δηλαδή;

Ι.Μαγκάκης: Κοιτάξτε κ. Χαραμαντά, το να κάθουμε δίπλα και να χαράσσω πολιτική με ανθρώπους οι οποίοι με έχουν στείλει στον Εισαγγελέα δύο φορές, δεν θα το κάνω. Θα ήμουνα και πολύ βλάκας.

Μ.Χαραμαντάς: Θα πείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο το τι σχεδιάζετε να κάνετε;

Ι.Μαγκάκης: Σαφώς και θα το πω.

Μ.Χαραμαντάς: Είστε αποφασισμένος γι’ αυτό;

Ι.Μαγκάκης: Βεβαίως, γιατί θεωρώ ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου και τους υπόλοιπους που με κοιτούν.

Σίγουρα οι δηλώσεις αυτές του Γιάννη Μαγκάκη σηματοδοτούν εξελίξεις και ίσως υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που  θα οδηγήσουν και σε κάποιες άλλες αποχωρήσεις.

Κλείνοντας  να σημειώσουμε ότι η αμέσως επόμενη  προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ, είναι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.