Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Μιχάλης Μπούκης να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές 2019.

1329

Ακόμη ένα πλήγμα στη συνοχή της Παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του  Ιωάννη Μαστροκούκου

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπούκης, να ηγηθεί δημοτικής Παράταξης και να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές 2019.

Σίγουρα μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα για την Παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Ιωάννη Μαστροκούκου, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη εύθραυστη συνοχή της.

Ο Μιχάλης Μπούκης μιλώντας την περασμένη Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» των δημοσιογράφων  Μπέτυς Μαίλλη και Μάμα Χαραμαντά και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, όχι μόνο άφησε ανοιχτό τον ενδεχόμενο  να ηγηθεί δημοτικής Παράταξης και να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές 2019, αλλά είπε ότι έχει κάνει ήδη επαφές και συνεχίζει να βολιδοσκοπεί  διάφορα πρόσωπα προκειμένου να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο.

Αρχικά ο Μιχάλης Μπούκης σημείωσε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος ,2 περίπου έτη, μέχρι τις εκλογές ,αλλά όπως επισήμανε τις τελικές αποφάσεις του, θα τις πάρει και θα τις ανακοινώσει πολύ σύντομα.

Αναφέρθηκε στη διαπίστωση του, ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί με τα υφιστάμενα σχήματα και ψάχνει κάτι άλλο ,κάτι  καινούργιο, κάτι διαφορετικό και νέο.

Όπως είπε ο κόσμος δεν θέλει τις αντιπαλότητες που βλέπουμε στα Δημοτικά Συμβούλια, ούτε τα δικαστήρια.

Αναφερόμενος στην ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ανέφερε, ότι οι νέοι δεν μπορούν από μόνοι τους να ξεκινήσουν ,χωρίς να έχουν δίπλα τους κάποιους έμπειρους, κάποιους παλαιότερους που είχαν μια καλή πολιτική πορεία . Τόνισε ότι οι νέοι άνθρωποι ηλικία 30-40 ετών ,βρίσκονται σε μια δύσκολη περίοδο, αφού αφενός  θέλουν επαγγελματικά να αποκατασταθούν και να  πετύχουν και αφετέρου να δημιουργήσουν την  οικογένεια τους. Για το λόγο αυτό θέλουν και τη βοήθεια των παλαιοτέρων που έχουν και την εμπειρία και την άνεση  χρόνου να ασχοληθούν.

Όπως διευκρίνισε ο Μ.Μπούκης, όταν λέμε για νέους που θα ασχοληθούν με την πολιτική, δεν εννοούμε μόνο νέους ηλικιακά, αλλά αυτοί που έχουν νέες ιδέες και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν 2 χαρακτηριστικά . Τη θέληση να προσφέρουν στα κοινό  αλλά και το χρόνο.

Με όλα τα παραπάνω που ανέφερε ο Μιχάλης Μπούκης, είναι φανερό ότι θέλησε να δώσει και το στίγμα της Παράταξης που θέλει να δημιουργήσει και να ηγηθεί. Μία Παράταξη που  ναι μεν θα έχει  νέα πρόσωπα που  θέλουν να προσφέρουν και να έχουν άνεση χρόνου να ασχοληθούν, αλλά ο κορμός θα αποτελείται από άτομα με εμπειρία, αφήνοντας ανοιχτό να συμμετέχουν πρόσωπα από την πρώην Παράταξη του Γ.Ρούσσου, που σήμερα βρίσκονται πολιτικά ανενεργά.

Κλείνοντας ο Μιχάλης Μπούκης, είπε ότι στόχος του είναι, να μπει ένα ΧΙ στο παρελθόν, να αφήσουν στην άκρη τα δικαστήρια ,ενώ θα συνεργαστεί με όλες τις παρατάξεις ανεξαιρέτως, εφόσον χρειαστεί ,χωρίς κανένα αποκλεισμό.