Μικρές παρεμβάσεις…. μεγάλες αλλαγές -Του Μανώλη Μουσελλή

1572

Παραλιακή

Όσοι  περπατούν στην παραλιακή μας οδό, κυρίως βέβαια αυτοί που το κάνουν για άθληση, και δεν είναι λίγοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόσταση από ιχθυόσκαλα έως το κεντρικό μας λιμάνι είναι περίπου 1200-1300 μέτρα.  Μια ευχάριστη και εύκολη  διαδρομή, πεζοδρομημένη  πλάι στην θάλασσα και τα  σκάφη.

Η εικόνα όμως αυτή σταματά και χαλά όταν  μπαίνουμε στο κυρίως λιμάνι αφήνοντας πίσω μας  το λιμενικό ταμείο. Εκεί σταματά το πλακόστρωτο και προφυλαγμένο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα η κατάληψη αυτού από τα οχήματα να είναι πλέον σε μόνιμη βάση.

Πρόταση, να φύγουν όλα τα οχήματα, άλλωστε πίσω από το λιμεναρχείο υπάρχει αρκετός χώρος , να πλακοστρωθεί το ήδη υπάρχον πεζοδρόμιο και να συνδεθεί με την υπόλοιπη περιπατητική διαδρομή.

Θεωρώ ότι αυτό θα αναδείξει περισσότερο την ομορφιά του λιμανιού μας και θα δώσει μια άλλη ποιότητα στους συμπολίτες μας, που διασκεδάζουν και αθλούνται στην παραλιακή μας.

Άγαλμα του Ποσειδώνα

Πίσω από το ξενοδοχείο OLYMPIC έχει δημιουργηθεί μια υπέροχη γωνιά με εστιατόρια και καφετερίες, όλοι μας θα το έχουμε προσέξει. Μάλιστα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί με δικές τους πρωτοβουλίες προσπάθησαν και έκανα το χώρο πολύ ελκυστικό.

Άποψη μου είναι τώρα πλέον το υπερυψωμένο «πάρκο» που υπάρχει εκεί μάλλον χαλά και κρύβει την ομορφιά. Είναι μια παλιά κατασκευή που τώρα πλέον δεν εξυπηρετεί τίποτα.

Πρόταση να διαμορφωθεί διαφορετικά ο δημοτικός χώρος για να γίνει πιο ελκυστικός. Να κατέβει το υψόμετρο του πάρκου, να δημιουργηθεί μια πλατεία με το άγαλμα του Ποσειδώνα στο κέντρο και με δυο-τρία παγκάκια και περιμετρικά αυτού παρτέρια με φυτά.

Εμμαν. Γ. Μουσελλής

Δημοτ. Σύμβουλος

Δήμου Καλυμνίων