Δώρα στους μικρούς μαθητές του Σχολείου Βαθέος Καλύμνου από το 5/42 ΣΕ.

1376

Για μία ακόμη φορά ο Διοικητής και τα στελέχη του 5/42 ΣΕ έδειξαν την κοινωνική ευαισθησία τους προσφέροντας δώρα σε όλους τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Καλύμνου για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το 5/42 ΣΕ προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες και βρίσκεται κοντά στους μαθητές των νησιών της Ζώνης Ευθύνης του.

Να θυμίσουμε ότι κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, το Σύνταγμα προσέφερε δώρα  σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Τελένδου, Αρκιών και Λειψών.

Και φυσικά η κοινωνική προσφορά του Συντάγματος στα νησιά μας είναι ποικίλη και σε διάφορους τομείς.

Με αφορμή την παραπάνω αξιέπαινη ενέργεια του 5/42 ΣΕ στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς προς τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας,  να κάνουμε  και μια σύντομη αναφορά στην υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του, που εμπνέει σιγουριά ασφάλειας για την περιοχή και παράγοντα αποτροπής.

Επιχειρησιακή ετοιμότητα, που όχι μόνο διατηρείται σε υψηλά επίπεδα αλλά και βελτιώνεται με συνεχή εκπαίδευση, δράσεις και ασκήσεις, προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες, άρτια οργανωμένες και που εστιάζονται σε τομείς που επαυξάνουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του στρατιωτικού προσωπικού.

Αξίζουν συγχαρητηρίων ο Διοικητής Συνταγματάρχης Αντώνης Μητάφης, τα στελέχη και το προσωπικό του 5/42 ΣΕ.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση αλλά και από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Συντάγματος.