Το κτίσμα στα Σκάλια και η καταγγελία του δημοτικού σύμβουλου Μ.Λελέκη περί αυθαίρετης ανέγερσης του.

1386

Αρκετές οι συζητήσεις που έγιναν  την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με κτίσμα στα Σκάλια που δήθεν ανεγέρθηκε παράνομα, μετά την ερώτηση –καταγγελία του Δημοτικού συμβούλου Μιχαήλ Λελέκη στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα ο  Μ.Λελέκης στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 κατήγγειλε και μίλησε αόριστα για παράνομες οικοδομικές εργασίες την ημέρα των Θεοφανείων και για παράνομη ανέγερση κτίσματος στα Σκάλια.

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, με την παρουσία  περισσοτέρων από 40 ατόμων από τα Σκάλια, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τις θέσεις τους, μετά την καταγγελία στην προηγούμενη συνεδρίαση, που έγινε από το Δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Μιχάλη Λελέκη για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε κτίσμα στα Σκάλια, καθώς και στη δήλωση του για την προσφυγή στη δικαιοσύνη, αποκαλύφθηκε  ότι ο καταγγέλλων (Μ.Λελέκης) είπε τη μισή αλήθεια.

Συγκεκριμένα απέκρυψε  εντέχνως, ότι επρόκειτο για κτίσμα 20 τμ που προϋπήρχε εδώ και 200 χρόνια, ήταν μισογκρεμισμένο, βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, είναι γνωστό ως το κελί του μοναχού και το οποίο θέλησε να αναστηλώσει και να αξιοποιήσει η εκκλησιαστική επιτροπή για τις ανάγκες της εκκλησίας.

Μάλιστα ο Μ.Λελέκης, δεν έκανε καμία αναφορά στο Σώμα, αν και εγνώριζε ότι η εκκλησιαστική επιτροπή υπέβαλε  στην αρχαιολογική Υπηρεσία, λόγω του ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική, σχετικό αίτημα με φάκελο εργασιών και μελέτη. Το αίτημα εγκρίθηκε και ξεκίνησε η αναστύλωση σύμφωνα με τις οδηγίες της  Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Μετά από καταγγελία που είχε γίνει, έγινε διακοπή εργασιών και το Γραφείο Δόμησης Καλύμνου στη συνέχεια δεν εξέδωσε τη σχετική άδεια, καθόσον υπήρξαν καταγγελίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού αυτό  διεκδικείται τόσο από την εκκλησία όσο και από το Δήμο.

Βέβαια για να μην δημιουργούνται και εσφαλμένες εντυπώσεις,ότι ξαφνικά ένα παράνομο κτίσμα φύτρωσε στα Σκάλια, παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες του εν λόγω κτίσματος, που επιβεβαιώνουν τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι των Σκαλίων στο ΔΣ.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό παλιό κτίσμα που προϋπήρχε, ήταν μισογκρεμισμένο  και η όποια αναστύλωση του, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ,με καλαίσθητο τρόπο, με σεβασμό στο περιβάλλον, προσαρμοσμένο στο χώρο και που η αξιοποίηση του αναβαθμίζει την περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες του εν λόγω κτίσματος τόσο από τον εξωτερικό, όσο και τον εσωτερικό χώρο.