Ι.Μαστροκούκος: «Άκρα του τάφου σιωπή» από Δημοτική Αρχή για διαχείριση απορριμμάτων και ΧΥΤΑ.

692

Κριτική άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκου, στη Δημοτική Αρχή, για το θέμα διαχείρισης των  απορριμμάτων και του ΧΥΤΑ.

Ο Ι.Μαστροκούκος μιλώντας σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στη Μπέτυ Μαίλλη και το Μάμα Χαραμαντά  είπε:

Θέλω να ασχοληθώ με ένα θέμα, το οποίο ως φαίνεται έχει περάσει στα αζήτητα και αυτό είναι το θέμα, τι γίνεται με το ΧΥΤΑ, τι γίνεται  το θέμα των σκουπιδιών που θα πάνε αυτά, διότι δεν μπορεί κανείς να μιλά για ανάπτυξη, όταν έχει πνιγεί μέσα στο σκουπίδι.

Δεν μπορεί να μιλά κανείς ότι έχει λυθεί το θέμα, όταν θάβουν τα σκουπίδια στην κυριολεξία κάτω από το χαλί, πληρώνοντας παρά πολλά χρήματα.

Δεν μπορεί να διαφημιστεί και να προβληθεί το νησί, εάν δεν έχει λυθεί το θέμα του ΧΥΤΑ. Δεν μπορεί επίσης να αιμορραγεί οικονομικά η Κάλυμνος, πληρώνοντας βαριά πρόστιμα ,επίσης για το θέμα του ΧΥΤΑ.

Είναι λοιπόν ένα ζήτημα, πουβλέπω η Δημοτική αρχή  έπαψε να ασχολείται με αυτό.

Απεναντίας εκτός του ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και προβολή του τόπου, ο εργολάβος ζητεί αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, έναντι τόκων και οφειλών, από τους λογαριασμούς που είχαν κατατεθεί.

Και αναρωτιέμαι και λέω ,η Δημοτική αρχή που τόσο έντονα προέβαλε το θέμα του ΧΥΤΑ και από τη μαύρη και σκοτεινή πλευρά του και από την αναπτυξιακή του και έφτασε να δηλώνει η Δημοτική Αρχή ότι μέσα στο 2015 είναι αποφασισμένη και ότι θα λύσει το θέμα του ΧΥΤΑ. Βέβαια εμείς στηρίζαμε και λέγαμε μακάρι. Φτάσαμε στο 2018 και άκρα του τάφου σιωπή.

Αυτή λοιπόν η συνέντευξη μου έχει σκοπό, να ενεργοποιήσει τη Δημοτική Αρχή να τελειώνει και να ασχοληθεί επιτέλου, έστω και στο τέλος με το ζήτημα του σκουπιδότοπου.

Δείτε το ρεπορτάζ της Μπέτυ Μαίλλη και του Μάμα Χαραμαντά που ετοίμασαν για το kalymnos-news.gr

24-04-2018 Ι.Μαστροκούκος για Δημοτική Αρχή - διαχείριση απορριμμάτων και ΧΥΤΑ

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός