Άγκυρα σήκωσαν οι «τράτες» και πληθώρα αλιευμάτων στην αγορά της Καλύμνου (video)

2633

Άγκυρα σήκωσαν τα μεσάνυχτα 30 Σεπ/1 Οκτωβρίου 2019,  οι μηχανότρατες από το λιμάνι της Καλύμνου και βγήκαν στα ανοιχτά για την πρώτη «ψαριά» της νέας αλιευτικής περιόδου, που αναμένεται δύσκολη και πολύ κοπιαστική.

Σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, πρωινές ώρες, επέστρεψαν στο λιμάνι της Καλύμνου, για να ξεφορτώσουν τις πρώτες ψαριές τους και αμέσως να αναχωρήσουν και πάλι για να συνεχίσουν το έργο τους.

Αρκετός κόσμος, και φέτος ,παρά την οικονομική κρίση , τηρώντας τις παλιές συνήθειες  περίμενε από το πρωί σήμερα Δευτέρα, για να διαλέξει και να αγοράσει από τους γεμάτους με μεγάλη ποικιλία ψαριών πάγκους των Ιχθυοπωλείων του νησιού.

Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε δύο Ιχθυοπωλεία του νησιού και κατέγραψε όμορφες εικόνες από την πληθώρα ,την ποικιλία και την φρεσκότητα των  αλιευμάτων που έφεραν οι μηχανότρατες από την πρώτη έξοδο τους.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

1-10-2018 Πληθώρα ψαριών στην Κάλυμνο από την πρώτη έξοδο των μηχανοτρατών