Εισβολή μεταναστών στον Έβρο: Η Ελλάδα ως θύμα Τουρκίας και ΕΕ – Γράφει ο Μανώλης Γαλανομάτης

1627

Τις τελευταίες μέρες (1/3/2020) παρατηρούμε ένταση και αναβάθμιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πριν απ’ όλα άλλαξαν τα μεγέθη των μεταναστών, που καταφθάνουν στην Χώρα μας:  Μέχρι πρότινος ερχόντουσαν κατά δεκάδες. Τώρα έρχονται κατά χιλιάδες. Το κυριότερο στοιχείο αλλαγής στο μεταναστευτικό πρόβλημα είναι η αναβάθμιση του.

Μέχρι πρότινος κουβαλούσαν τους μετανάστες δουλέμποροι έναντι αδράς αμοιβής. Τώρα οι μετανάστες διασχίζουν με λεωφορεία την Τουρκία με 10 Ευρώ.Μέχρι πρότινος οι Τουρκικές Αρχές έφερναν μια κάποια αντίσταση στην μετακίνηση των μεταναστών. Τώρα τους παροτρύνουν οι ίδιες οι Τουρκικές Αρχές να έλθουν στην Χώρα μας.Μέχρι πρότινος οι μετανάστες ερχόντουσαν ταπεινοί ως ζητιάνοι.Τώρα έρχονται με επιθετικές διαθέσεις.Αυτή η αύξηση των μεγεθών και αυτή η αλλαγή στις συνιστώσες του προβλήματος διαμορφώνουν μια ποιοτικά διαφορετική κατάσταση.

Τώρα δεν έχομε απλά μεταναστευτικό πρόβλημα.Τώρα έχομε υβριδικό Πόλεμο με όπλο Πολέμου τους μετανάστες.Επομένως αφού έχουμε μια ποιοτικά διαφορετική κατάσταση,πρέπει να έχουμε και ένα άλλο σκεπτικό και μια άλλη αντιμετώπιση.Αυτό είναι το ζητούμενο του σημερινού μας άρθρου (=ποιό είναι αυτό το άλλο σκεπτικό και ποιά είναι η άλλη αντιμετώπιση;)


1) Ποιοί ευθύνονται για το μεταναστευτικό;               

 Α) Ως ένα βαθμό για το μεταναστευτικό ευθύνεται η Δύση συνολικά με την  πρόκληση κοινωνικής εξέγερσης στη Συρία κατά του καθεστώτος Άσαντ, που εξελίχθηκε σε κρυφή υποστήριξη του Ισλαμικού τρομοκρατικού κινήματος.Αυτά όσον αφορά την Συριακή συνιστώσα του μεταναστευτικού προβλήματος. Στις διαστάσεις όμως της Μέσης Ανατολής και γενικότερα σε Ασία και Αφρική η ευθύνη ανήκει πρώτα στην Ευρωπαϊκή Αποικιοκρατία και στον διάδοχο της τον Αμερικάνικο(στα πλαίσια του συνολικά Δυτικού) Ιμπεριαλισμό, που με την φτωχοποίηση των λαών και τους συνεχείς πολέμους κυριαρχίας,αναδιανομής της όποιας κυριαρχίας και συντριβής των όποιων αντιστάσεων εξωθούν τον κόσμο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής σε άλλους τόπους.

B) Οι ευθύνες της Τουρκίας ξεκινάνε από την αυτονόμηση της Τουρκικής Αστικής Τάξης και την βούληση της να διαφεντέψει στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής για περισσότερα κέρδη χωρίς την “δεκάτη” στους δεσπότες της Δύσης.Σε πολιτικοιδεολογική βάση αυτή η αυτονόμηση της Τουρκικής Αστικής Τάξης εμφανίζεται ως “Οθωμανικό όνειρο” για τους αφελείς και ως γεωπολιτική αναδιάταξη για τους γνωστικούς.

Γ) Προσωπικά οι ευθύνες του Ερντογάν στο μεταναστευτικό συνίστανται στα εξής:

α) Ενώ ο Μπασάρ Άσαντ θέλει έστω σε δύο δόσεις να πάρει στη Συρία τα 3εκ.προσφύγων που υπάρχουν στην Τουρκία, ο Ερντογάν δεν συναινεί, γιατί θέλει να τους βάλει εκεί που ο ίδιος επιθυμεί για ν’ αλλοιώσει την σύσταση του πληθυσμού στις περιοχές των Κούρδων

β) Εξαπολύει πόλεμο στο Ιντλίμπ εναντίον της Συρίας. Αφού εξαπολύει Πόλεμο ,εισπράττει μετανάστες.Οι δύο πιο πάνω αιτίες σημαίνουν, ότι ο ίδιος ο Ερντογάν προκαλεί την μετανάστευση και στην βάση της αυξημένης μετανάστευσης εκβιάζει την ΕΕ στέλλοντας τους μετανάστες στην Ελλάδα!

γ) Έχει βάλει στόχο να κατακτήσει όλη τη Συρία (κάνοντας αρχή από το Ινλτίμπ). Σε μια παρόμοια εξέλιξη οι μετανάστες  θα  πολλαπλασιαστούν.Επομένως όχι μόνο φέρει ευθύνες για τους υπάρχοντες μετανάστες,αλλά η ίδια η λογική του οδηγεί σε μετανάστευση.

Ιδού η λογική Ερντογάν για τη Συρία:Κάνει δύο προτάσεις στον Β.Β.Πούτιν. Και οι δύο με διαφορετική διατύπωση συνίστανται στο να αφήσει η Ρωσία την Τουρκία ανενόχλητη να καταλάβει όλη την Συρία.Πόση πιθανότητα έχουν αυτές οι προτάσεις να γίνουν πράξη;Μηδέν! Σιγά μην προσφέρει η Ρωσία πεσκέσι στον Ερντογάν την Συρία μετά από απώλειες και δαπάνες πολέμου 5 ετών.Πλην όμως εάν θεωρητικά μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις,οι μετανάστες από την Συρία θα εκατονταπλασιάζονταν και αυτή τη φοράκατευθείαν στην Ελλάδα και όχι μέσω Τουρκίας.Ο Ερντογάν προβοκάρει την μετανάστευση και πρακτικά και θεωρητικά.

 2) Η Ελλάδα ως θύμα του υβριδικού Πολέμου της Τουρκίας             Περιληπτικά: Ο Ερντογάν με την εισβολή των χιλιάδων μεταναστών επιδιώκει να καταστρέψει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά την Χώρα μας ,για να είναι τρωτή (=εύκολο θύμα) σε μια Τουρκική επίθεση στο Αιγαίο.Αναλυτικά έχουμε τα εξης: Η Χώρα μας ήδη είναι σε δύσκολη (για να μην πούμε άθλια) οικονομική κατάσταση από τα Μέτρα ,τα Μνημόνια και τις πληρωμές των τοκοχρεωλυσίων στις Τράπεζες της ΕΕ.Η ανεργία είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά και θέμα παραγωγικής απασχόλησης των μεταναστών δεν τίθεται,Απλά οι μετανάστες είναι ένα οικονομικό φορτίο για την Χώρα μας με την διατροφή και την περίθαλψη τους.

Μια νέα εισβολή μεταναστών θα γονατίσει οικονομικά την Χώρα.Η εισβολή των μεταναστών έχει ήδη δημιουργήσει αφόρητη κατάσταση που οδηγεί σε κοινωνικές συγκρούσεις με τους μετανάστες, με τις τοπικές και κυβερνητικές Αρχές, με τους συμπολίτες μας της ενδοχώρας, που δεν θέλουν να φορτωθούν τους μετανάστες που έρχονται από τα νησιά.Τέλος προκύπτει ιδεολογική σύγκρουση υποστηρικτών της ήπιας αντιμετώπισης (αλλά μη αποτελεσματικής και τελικά αδιέξοδης) με τους υποστηρικτές της σκληρής αντιμετώπισης.Την σκληρή αντιμετώπιση προπαγανδίζει η Άκρα Δεξιά. Η σκληρή αντιμετώπιση όσο πληθαίνουν οι μετανάστες κερδίζει έδαφος (ακριβώς γιατί λογικά είναι αποτελεσματική), Άρα πολιτικά στρώνεται ο δρόμος της Άκρας Δεξιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Συγχρόνως η Χώρα αδυνατίζει και γίνεται εν δυνάμει εύκολο θύμα μιας Τουρκικής επίθεσης. Η ΕΕ  και το ΝΑΤΟ κοιτάνε την κατάσταση αδιάφορα, Εμείς χάνουμε το μισό Αιγαίο (αν όχι όλο) και στο εσωτερικό μας μένει συγκαλυμμένη ή απροκάλυπτη δικτατορία της Δεξιάς (“τί είχες Γιάννη; τι είχα πάντα): Τους αριστερούς στην φυλακή και τους μετανάστες στα σκουπίδια.


3) Η Ελλάδα θύμα της Δυτικής Πολιτικής (στο μεταναστευτικό)         

Α) Οι Δυτικοί πάντα έβλεπαν την Τουρκία ως κυματοθραύστη του μεγάλου της εχθρού της, της Ρωσίας. Διά ταύτα την ενίσχυαν πριν απ όλα οικονομικά,αλλά και πολιτικά και στρατιωτικά. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε πικρή πείρα της άνισης και άδικης συμπεριφοράς της Δύσης απέναντι σε μας και την Τουρκία. Στα πλαίσια της καπιταλιστικής Πολιτικής και των γεωπολιτικών επιδιώξεων της Δύσης η Τουρκία ήταν το αγαπημένο παιδί και η Ελλάδα το δουλικό.Επομένως με επενδύσεις, που εκτός από την κερδοσκοπία (που είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα και η Δύση δεν μπορεί ν’ απαλλαγεί απ’ το τομάρι της), αυτές (οι Δυτικές επενδύσεις) έφερναν έντονα την χροιά της πολιτικής στήριξης της Τουρκίας.Ορθά κοφτά εμείς την στήριξη της Δύσης στην Τουρκία την είδαμε στο Κυπριακό ζήτημα, που η Τουρκική κοινότητα από περιθωριακό μειονοτικό στοιχείο έγινε κυρίαρχο κράτος κλέβοντας εκτάσεις της ελληνικής Κύπρου (=το 18% έγινε 40%).Συμπερασματικά η Δύση σε μεγάλο βαθμό (και πέρα από τους αυθόρμητους Νόμους της καπιταλιστικής Αγοράς) πολιτικά ενίσχυσε τον πλουτισμό της Τουρκικής Αστικής Τάξης και την αυτονομία των κινήσεων της.Σε κάποιο σημείο ο πλουτισμός της και η αυτονομία της έγιναν τόσο μεγάλα και ισχυρά ,ώστε η Αστική Τάξη της Τουρκίας να βάζει πια δικούς στόχους ,που δεν ήταν πάντα ό,τι θα ήθελε η Δύση.Έτσι λοιπόν μπορεί στην Δύση να μην αρέσει πια η συμπεριφορά της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, πλην όμως η Δύση εξέθρεψε αυτήν την Τουρκία και αυτόν τον Ερντογάν. Επειδή τώρα πια η μεταναστευτική πολιτική της Τουρκίας κτυπάει μια φορά την ΕΕ και δέκα φορές τη χώρα μας, η Ελλάδα είναι θύμα της Δυτικής Πολιτικής που εξέθρεψε τον Ερντογάν.

Β) Η Ελλάδα είναι θύμα της Πολιτικής της ΕΕ η οποία υιοθέτησε την Συνθήκη του Δουβλίνου, που καθηλώνει τους μετανάστες στην πρώτη χώρα καταφυγής τους δηλ.στην Χώρα μας. Φυσικά και η Ελλάδα την ψήφισε αυτή την Συμφωνία, αλλά ρωτάμε: Αν η ΕΕ ασκεί πιεστική Πολιτική προς την Ελλάδα και εκτρέφει την Πολιτική Υποτέλεια με χιλιάδες δεσμούς και εξαγορές, ποιός φταίει: αυτός που επιβάλλει την Υποτέλεια ως τρόπο άσκησης της Πολιτικής στην ΕΕ, ή αυτός που υποκύπτει σ αυτήν (με το αζημίωτο πάντα-γιατί έτσι κι αλλιώς για αστούς πολιτικούς μιλάμε);

Γ) Η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις οικονομικές της Συμφωνίες με την Τουρκία στο μεταναστευτικό. Πρακτικά αυτό σημαίνει τα περισσότερα λεφτά τα έδωσε στους ανθρώπους της, που είχαν μεταμφιεσθεί σε ΜΚΟ. Αυτά τα λεφτά ο Ερντογάν δεν τα αναγνωρίζει ότι δόθηκαν στην Τουρκία. Επομένως θεωρεί τον εαυτό του απαλλαγμένο από τις υποχρεώσεις μιας Συμφωνίας που η ίδια η ΕΕ καταπάτησε.

Δ) Με τα Μνημόνια ,τα Μέτρα και τα τοκοχρεωλύσια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, η Χώρα μας δεν είναι σε οικονομική θέση ν’ αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με τα τεράστια έξοδα,που αυτό επιβάλλει.Για όλα τα παραπάνω η Χώρα μας είναι θύμα της Δύσης.


4) Τι δέον γενέσθαι στη Χώρα μας;    

Α) Πριν απ’ όλα “δει δη χρημάτων”, γιατί το μεταναστευτικό είναι πολυέξοδο.Άρα δεν πληρώνουμε τα χρέη προς τις Τράπεζες της ΕΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Β) Ό,τι και να κάνει η Χώρα μας με τους μετανάστες, όσο σκληρή Πολιτική απελάσεων κι αν ακολουθήσει κάποιοι (και μάλιστα πολλοί) θα μας μείνουνε.Αυτοί που θα μας μείνουνε δεν μπορούν να ζούν παρασιτικά: Πρέπει να δουλέψουν. Πώς να δουλέψουν; μήπως να διώξουμε τους Έλληνες για να πάρουν τις θέσεις τους οι μετανάστες; Όχι φυσικά! Πρέπει να υπάρξει εκβιομηχάνιση της Χώρας. Πώς ; Ρίχνοντας τους μισθούς των Εργατών και την φορολογία των κερδών στο ελάχιστο για να υπάρξουν κάποτε κίνητρα επενδύσεων;Όχι φυσικά! Πρέπει να υπάρξουν εθνικοποιήσεις και κρατική Εργοδοσία. Δηλ.Το Σύστημα πρέπει ν’ αλλάξει.

Γ) Χρειάζεται φύλαξη των συνόρων. Αυτή όμως η φύλαξη δεν είναι απλά θέμα πατριωτισμού. Είναι πριν απ όλα ζήτημα οικονομικό. Διά ταύτα πέραν αυτών που είπαμε παραπάνω στο (Α), απαιτείται αλλαγή του φορολογικού Συστήματος και αλλαγή της επενδυτικής Πολιτικής (όπως είπαμε στο Β).

Δ) Οι όποιες απελάσεις πρέπει σε μεγέθη και κατευθύνσεις να γίνουν εκεί που πρέπει. Η ΕΕ δεν θέλει απελάσεις εκεί που πρέπει (π.χ.δεν θα μας αφήσει να στείλουμε τους Σύρους στον Άσαντ για να μην ενισχύσουμε τον Στρατό του) Διά ταύτα χρειαζόμαστε αυτόνομη Πολιτική με μόνο κριτήριο το Εθνικό συμφέρον (πάντα μέσα στα όρια του Διεθνούς Δικαίου και μιας στοιχειώδους ανθρώπινης μεταχείρισης).