Ο Ι.Μαστροκούκος με αφορμή την παραίτηση του Π.Μαγκούλια από μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΚ θέτει σειρά ερωτημάτων για την Εταιρεία (video)

1534

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο kalymnos-news.gr  σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 ο επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος.

Ο Ι. Μαστροκούκος αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αναφέρθηκε σε μία σειρά ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από την Παράταξη του, αλλά και στα θέματα που περιλάμβανε η ημερήσια διάταξη.

Στη συνέχεια εστίασε στην παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Ποθητού Μαγκούλια από μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΚ.

Όπως επισήμανε  δεν συμπληρώθηκαν τρεις μήνες και ο Π.Μαγκούλιας παραιτήθηκε χωρίς να αναγράφει τους λόγους.

Και ο Ι.Μαστροκούκος συνέχισε λέγοντας:

Προφανώς είδαν τα μάτια του πράγματα, δεν μπόρεσε να τα ανεχθεί και σηκώθηκε και έφυγε .Πράγματα τα οποία εμείς κατ’ επανάληψη έχουμε θέσει στο δημόσιο διάλογο ,έχουμε πει ότι η επιλογή του προσώπου του κ. Θανάτση δεν είναι η καλύτερη δυνατή και θα δημιουργήσει πολιτικά και διοικητικά προβλήματα και ορίστε πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις η παραίτηση κατά τα άλλα σοβαρού μέλους του συμβουλίου και της πολιτικής ζωής.

Περιμένουμε όμως και παρακαλούμε τον κ. Μαγκούλια όπως εμείς ενημερώνουμε τον Καλυμνιακό λαό  ευθαρσώς και πολλές φορές δεν γινόμαστε αρεστοί να μας πει τους λόγους της παραίτησης του ,κοινώς τι είδε και έφυγε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

 Διότι φτάνουν στα αυτιά μου διάφορες πληροφορίες, ότι παρόλο που εμείς δεν εκπροσωπούμαστε στην ΑΝΕΚ και είμαστε ανεπιθύμητοι ως Παράταξη εκεί, πληροφορούμε λοιπόν ότι μεθοδεύουν μία διαδικασία ούτως ώστε το συμβούλιο να συρρικνωθεί και να γίνει πενταμελές. Σύμφωνα με το νόμο στο 5μελές συμβούλιο δεν θα υπάρχει καν εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης και θα είναι σκληρός και κλειστός με απόλυτο έλεγχο της ΑΝΕΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακούμε διάφορα ότι το ΣΤΑΡ εκεί που έκανε επισκευές στο δικό μας καρνάγιο ,εκεί που έκανε επισκευές με την άλλη Δημαρχία στην Κω ,τώρα ακούμε ότι θα ταξιδέψει προς τον Πειραιά.

Γιατί άραγε; Ποιος ο λόγος; Ερωτήματα βάζω.

 Όπως επίσης ακούγεται και σύμφωνα  με τις τελευταίες δηλώσεις ότι η ΑΝΕΚ οικονομικά δεν στέκει ,αφού λοιπόν δεν στέκει οικονομικά πως ήλθαν πληροφορίες στα αυτιά μου ότι εντός των ημερών επίκειται πρόσληψη η οποία θα κάνει αίσθηση στην Καλυμνιακή κοινωνία. Θα περιμένουμε και εμείς ,θα δούμε και εσείς θα δείτε αν οι πληροφορίες μας  είναι σωστές. Εξάλλου μην περιμένετε ο Πρόεδρος να αντιδράσει. 

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Ι.Μαστροκούκος ατο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και Mάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

14-10-2020 Ο Ι.Μαστροκούκος για ΑΝΕ Καλύμνου